kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere basını Prens Charles hakkındaki rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor

İngiltere basını Prens Charles hakkındaki rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor
20.09.2021
0
A+
A-

Galler Prensi ve İngiltere tahtının birinci sıradaki adayı Prens Charles hakkındaki iddialar hafta sonundan beri İngiltere basınının manşetlerinde. Sunday Times’ın haberine göre Prens Charles, Suudi bir milyarderin onurunu güvence altına almak için binlerce sterlin aldığı William Bortrick ile “en az dokuz kez bir araya geldi.”

Clarence House, zengin bağışçılar ile Galler Prensi arasındaki iddiaları içeren kraliyet “nakit para” skandalıyla ilgili daha fazla ifşanın gelmesiyle yeni sorularla karşı karşıya.

Clarence House (Kraliyet rezidansı) daha önce, prensin hayır kurumlarına yapılan bağışlar karşılığında kraliyet ailesine veya onurlara erişim sağlayan isimler hakkında “hiçbir bilgilerinin” olmadığını söylemişti.

500 BİN STERLİNLİK BAĞIŞLAR

Bu arada, Mail on Sunday, Charles’ın kendisini Çinli bir hayırsever olarak tanımlayan Bruno Wang ile tanıştığını ve bu ismin de prensin hayır kurumu olan Prince’s Foundation’a 500 bin Sterlin bağışta bulunduğunu bildirdi.

Wang’ın kara para aklama ve adaletten kaçma iddiasıyla Tayvan’da arandığını öne süren gazete, Wang’ın iddiaları şiddetle reddettiğini bildirdi.

Öte yandan ülkesinde kara para aklamakla suçlanan Rusyalı bankacı Dmitry Leus’un da vakfa 500 bin Sterlin bağışladığı ortaya çıktı.

İddialar üzerine vakıf yönetiminden Michael Fawcett geçici olarak görevden ayrıldı ve soruşturma başlatıldı.

Vakfın başkanı Douglas Connell de, bilgisi olmadığını söylediği olası “yolsuz faaliyetler” ve “ciddi suistimaller” sebebiyle istifa etti.

BORTRİCK İLE BBULUŞMALAR

Sunday Times, Charles’ın son yedi yıl içinde İngiltere, İskoçya ve Suudi Arabistan’da ilk ortaya atılan isim olan William Bortrick ile tanıştığını bildirdi.

Bortrick, Charles’ın Ayrshire’daki kraliyet ikametgahı Dumfries House’da verdiği bağış yemeklerine katıldı; prens ile Londra’da Clarence House, St James Sarayı ve Buckingham Sarayı’nda ve Riyad’daki İngiliz büyükelçiliğinde çay ve sandviç eşliğinde bir araya geldi.

Gazetenin haberine göre, 2020 yazında 72 yaşındaki Charles ve 48 yaşındaki Bortrick, Kraliçe Anne’nin Caithness’teki eski evi olan Mey Kalesi’nde bir araya geldi.

Gazete, bu toplantıdan haftalar önce, Bortrick’in prensle bir görüşme karşılığında Leus’tan hayır kurumuna altı haneli bir bağışta bulunduğunu iddia ediyor.

Bortrick, toplantıdan kısa bir süre sonra 5 Ağustos’ta Rusyalı Leus’aşunları yazdı: “Cömertliğinizi takdir eden ve benden size kişisel iyi dileklerini iletmemi isteyen Galler Prensi ile mükemmel bir özel buluşmam oldu.”

Prens Vakfı, yorum için yaklaşıldığında her iki makale hakkında da yorum yapmayı reddetti.

“SORUŞTURMAYI DESTEKLİYORUZ”

Clarence House’un bir sözcüsü Guardian’a şunları söyledi:

“Galler Prensi’nin, hayır kurumlarına yapılan bağışlar temelinde sözde onur veya İngiliz vatandaşlığı teklifinden haberi yok ve Prince’s Foundation tarafından şu anda yürütülen bağımsız soruşturmayı tam olarak destekliyor.”

Bortrick, aristokrasiyi anlatan bir soybilim yayını olan Burke’s Peerage’in editörü ve sahibi. İngiltere’deki kuruluşuna girmek isteyen ultra zengin kişilere danışmanlık hizmetleri adı altında ödeme almak için arkasındaki yayın şirketini kullandığı belirtiliyor.

Guardian, Burke’s Peerage aracılığıyla Bortrick ile iletişim kurmaya çalıştı. Bortrick’in bir sözcüsü Sunday Times’a şunları söyledi:

“Bay Bortrick, Prens Vakfı’nın gururlu bir destekçisidir. Vakfa olan bağlılığıyla Bay Bortrick, Prens Vakfı’na bir dizi potansiyel hayırsever tanıtmıştır.”

“ÖZEL GÖRÜŞME OLMADI”

Açıklamada Bortrick’in Prens Charles ile sadece bir grup ortamında bir araya geldiği ve asla özel görüşmediği de öne sürüldü.

Prensle sadece “bir grup ortamında ve asla özel olarak” tanıştığını söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.