kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5798
EURO
34,9832
STERLIN
40,6549
BITCOIN
$64.160
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Gordon Brown, DSÖ’nün Küresel Sağlık Finansmanı Elçisi olarak atandı

Gordon Brown, DSÖ’nün Küresel Sağlık Finansmanı Elçisi olarak atandı
20.09.2021
0
A+
A-

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Sağlık Finansmanı Elçisi olarak atandı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Bay Brown’ı küresel halk sağlığına sağlam ve adil bir yatırımın geleceğini şekillendirebilecek ve yönlendirebilecek bir lider olarak kabul ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü bugün Birleşik Krallık eski Başbakanı The Rt Hon Gordon Brown’ın DSÖ Küresel Sağlık Finansmanı Elçisi olarak atandığını duyurdu. Bay Brown, 2009 Londra G20 zirvesinin yönetimi aracılığıyla ikinci bir Büyük Buhran’ı önleme konusunda geniş ölçüde itibar sahibidir. Küresel mali kriz boyunca dünya ekonomisine yardımcı olmak için kredi, büyüme ve istihdamı yeniden tesis etmek için dünya liderlerini ek 1,1 trilyon dolar taahhüt etmeye seferber etti.

Daha yakın zamanlarda, Bay Brown yorulmadan zengin ulusları ve özel sektörü COVID-19 aşılarının adil dağılımını sağlamaya çağırdı ve hayat kurtarmak ve pandemiyi sona erdirmek için bilime ve sağlam ekonomiye dayanan uyumlu bir küresel çabayı savundu. ve dünya çapında geçim kaynaklarını geri yükleyin.

DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Bay Brown’ı, sağlığı korumak ve gelecekteki hastalık salgınlarını önlemek için dünyanın önde gelen ekonomilerini harekete geçirme şampiyonu olarak selamladı.

Dr Tedros şunları söyledi: “Gordon Brown’ın DSÖ Küresel Sağlık Finansmanı Elçisi olarak hizmet etmeyi kabul etmesinden dolayı çok mutlu ve onurluyum. Bu görevde, DSÖ’nün, özellikle G20 ve G7 ülkelerinden sürdürülebilir küresel sağlık finansmanına duyulan büyük ihtiyaç konusunda uluslararası düzeyde farkındalık yaratma çalışmalarını yükseltecek ve destekleyecektir. Gordon’un uzun zamandır bir arkadaşı olarak, keskin zekasını, sağlam bağlılığını ve derin adalet duygusunu bu Büyükelçiliğe getireceğini biliyorum.”

Bay Brown şunları söyledi: “Yirmi yıl önce ilk kez birlikte çalıştığım Dr Tedros’a muazzam bir kişisel saygım var ve onun ve DSÖ’nün herkesin sağlığa erişimini sağlamak için küresel finansmanı artırma çalışmalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum. Acil görevimiz, tüm dünyanın aşılanmasını finanse etmek ve en yoksul ülkeleri COVID-19 ve diğer hastalıkların korkunç etkilerinden korumak için birlikte çalışmaktır. ”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.