kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.226
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Tower Hamlets artık hükümet denetimi altında

İngiliz hükümeti Doğu Londra’da bir belediyedeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle yönetime kısmi olarak el koydu.

Tower Hamlets artık hükümet denetimi altında
05.11.2014
0
A+
A-
İngiliz hükümeti Doğu Londra’da bir belediyedeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle yönetime kısmi olarak el koydu.
Tower Hamlets belediye başkanı Lutfur Rahman

Denetim altına alınacak Tower Hamlets Belediyesi’nin başkanı Lutfur Rahman’ın 14 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor

Bangladeş asıllı toplumun yoğun olarak yaşadığı Tower Hamlets’te yönetimin kamuya ait mülklerin satımını ve devlet bağışlarını düzenleyen kuralları “ciddi bir şekilde” ihlal ettiği öğrenildi.

PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketinin hazırladığı müfettiş raporunda yer alan tespitler üzerine hükümet harekete geçip Tower Hamlets’e üç kişilik denetim heyeti atadı.

Lutfur Rahman yönetimindeki belediye artık bu heyetin onayını almadan büyük projelere onay veremeyecek, üst düzeyde iş ataması yapamayacak.

PICKLES: BEN OLASAYDIM UTANIRDIM

Yerel yönetimlerden sorumlu bakan Eric Pickles, “Tower Hamlets belediye başkanı ben olsaydım utancımdan yüzümü kimseye göstermezdim” dedi.

Pickles, PwC raporunun “bölücü toplum politikaları ve kamuya ait paranın kötü idare edildiği iddialarının kaygı verici bir göstergesi” olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu rapor bilerek şaşırtma, inkârcılık, gizlilik, demokratik denetim ve hesap vermeyi yok etmek ve yandaşlarını desteklemek gibi taktiklerle kamu fonlarında nasıl yolsuzluk yapıldığını vahim bir tabloda gözler önüne seriyor.”

Pickles’ın göndereceği denetim heyeti en az 2017’ye kadar Tower Hamlets’te kalacak.

BELEDİYE BİNASI RAHMAN’IN DESTEKÇİSİNE

PwC’nin tespitleri arasında 875 bin sterline satılan Poplar bölgesindeki belediye binası var. Rapor, bina için kabul edilen teklifin geç yapıldığını, daha yüksek bir teklifin ret edildiğini, kabul edilen teklifin belediye başkanı Rahman’ın bir siyasi destekçisi tarafından yapıldığını söylüyor.

PwC, “Geç gelen bir teklifin kabul edilmesi manipülasyon olasılığını yarattı. Bu olasılık, geç teklifin kabul edilmemesi ya da diğer teklifinin bekletilmesiyle giderilebilirdi” dedi.

Poplar Town Hall

2011’de satılan Poplar belediye binası

Bina ihalesini kazanan Dreamstar Ltd şirketi, Lutfur Rahman’ın son seçim kampanyasına yardımda bulunmuştu.

Rapor ayrıca belediyenin Yahudi, Hindu ve Sih azınlık gruplarına ayrılan onbinlerce sterlin değerindeki destek fonların başvurmadıkları halde Bangladeş ve Somali derneklerine dağıtıldığını yazdı.

Tower Hamlets belediyesi, süreçlerinde bazı pürüzlerin olduğunu kabul ederken PwC raporunda “hiçbir suçluluk ya da hile delili bulunmadığına” işaret etti. Belediye, raporda gösterilen sorunların artık giderildiğini söyledi.

Tower Hamlets Belediyesi’nin denetim kararına 14 gün için itiraz etme hakkı bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.