kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.123
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Barbie, İngiltere’deki COVID-19 aşı geliştiricisine benzeyen bebeği piyasaya sürdü

Barbie, İngiltere’deki COVID-19 aşı geliştiricisine benzeyen bebeği piyasaya sürdü
04.08.2021
0
A+
A-

Sarah Gilbert, çocuklara ilham vermeyi amaçlayan birkaç yeni Barbie bebek arasında yer alıyor.

İngiliz koronavirüs aşısı geliştiricisi Sarah Gilbert, adına birçok bilim ödülüne sahip ancak şimdi Beyonce, Marilyn Monroe ve Eleanor Roosevelt ile bir onuru paylaşıyor: Kendi benzeri bir Barbie bebek.

Oxford Üniversitesi’nde 59 yaşındaki profesör ve Oxford/AstraZeneca aşısının ortak geliştiricisi olan Gilbert, COVID-19 savaşında kendilerinden sonra modellenen yeni Barbie’leri olan altı kadından biri.

Toymaker Mattel Inc, onları bir dizi Barbie “rol model” bebekle tanıyor.

Gilbert’in Barbie’si uzun kumral saçlarını ve büyük boy siyah çerçeveli gözlüklerini paylaşıyor ve lacivert bir pantolon ve beyaz bluz giyiyor.

Gilbert, Mattel’e verdiği bir röportajda, “Benim benzerliğimde bir Barbie bebeğinin yaratılması çok garip bir konsept” dedi.

“Umarım bu, kızların bilimdeki kariyerleri düşünmesini daha normal hale getirmenin bir parçası olur.

“Dileğim, bebeğimin çocuklara bir aşı uzmanı gibi farkında olmayabilecekleri kariyerleri göstermesi.”

Mattel’e göre, ödüller arasında Brooklyn, New York’taki Wycoff Hastanesinde ilk COVID-19 hastasını tedavi eden acil servis hemşiresi Amy O’Sullivan ve Las Vegas’ta ayrımcılıkla mücadele eden bir ön saf doktor olan Audrey Cruz yer alıyor.

Diğer bebeklerin arasında Toronto Üniversitesi’nde sağlık hizmetlerinde sistemik ırkçılıkla mücadele eden Kanadalı bir psikiyatri asistanı olan Chika Stacy Oriuwa ve Brezilya’da bir COVID-19 varyantının genomunun dizilenmesine öncülük eden Brezilyalı biyomedikal araştırmacı Jaqueline Goes de Jesus yer alıyor. .

Son olarak, bir oyuncak bebek, pandemi sırasında ön saflardaki çalışanlar tarafından yıkanıp tekrar kullanılabilecek bir cerrahi elbiseye öncülük eden Avustralyalı doktor Kirby White’ı onurlandırıyor.

Gilbert, kız çocuklarına STEM’de bir kariyer düşünmeleri için ilham vermeye ve oyuncak üreticisinden finansal bir bağış almaya adanmış kar amacı gütmeyen kuruluş WISE’yi (Bilim ve Mühendislikte Kadınlar) seçti.

Mattel Barbie ve Bebekler Kıdemli Başkan Yardımcısı Lisa McKnight, “Barbie, pandemi ve artan zorluklarla yüzleşirken tüm cephe çalışanlarının muazzam fedakarlıklar yaptığını kabul ediyor” dedi.

“Çabalarına ışık tutmak için hikayelerini paylaşıyor ve gelecek nesillere bu kahramanları alıp geri vermeleri için ilham vermek için Barbie’nin platformundan yararlanıyoruz.

“Umudumuz, kendi hikayelerini kahraman olarak oynayan çocukların hayal güçlerini beslemek ve ateşlemek.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.