kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3361
EURO
35,1906
STERLIN
41,1660
BITCOIN
$66.092
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Öğrenciler 150 bin pound değerinde burs kazandı

Öğrenciler 150 bin pound değerinde burs kazandı

Üç Hackney öğrencisi, en iyi okullara 150 bin pound değerinde burs sağladı. Kingsland Yolu üzerindeki Hackney New School, üç öğrencisinin en iyi okullara burs sağlamasından sonra kutluyor.

Öğrenciler Kadija Jatta ve Cemre Dirik yakında Londra’nın batısındaki Fulham School’a gidecekler

Bu arada, sınıf arkadaşı Channay Butler-Revell, A-Seviyelerini Kensington’daki 10 bin poundluk Ashbourne College’da alacak.

Channay şunları söyledi: “Sınav oldukça zordu, özellikle de sınıftan çok fazla zamanımız olduğu için. Geçtiğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Okul bize çok yardımcı oldu. Okulun son birkaç yılda çok değiştiğini hissediyorum ve şimdi gerçekten elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya zorlandık.” Üçlü, kişisel beyanlar, giriş sınavları ve mülakatları içeren titiz bir seçim sürecinden geçti.

Cemre, “Ailem benimle gurur duyuyor. Okula çok teşekkür etmeliyim. Whelan’ın okul müdürü olmadan iki yıl önce böyle bir şeyin olabileceğini düşünmek imkansız olurdu. Bu okul ve öğrenciler olarak bizim için yaptıkları sayesinde tüm dünyam değişti. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.” Üçlü, gençlerin en yüksek ücret ödeyen okullarda yer kazanmalarına yardımcı olan okulun Prestijli Kolejler programı aracılığıyla mentorluk yaptıktan sonra yerlerini kazandı.

Program, Hackney New School’u yöneten Community Schools Trust tarafından yürütülüyor. Trust’taki okullardan 50’den fazla öğrenci, Eton College dahil olmak üzere ücretli okullarda yer kazandı. Kadija, “Kesinlikle heyecanlıyım ve belki biraz da gerginim. O kadar büyük bir fırsat ki gerçek olduğuna inanmak zor” dedi. Geçen yıl, eski Hackney New School öğrencisi Nicole Ariza, Highgate School’da yıllık 44 bin pound burs kazandı.

Okul Müdürü Charlotte Whelan şunları ekledi: “Channay, Kadija ve Cemre ile çok gurur duyuyorum. Son derece sıkı çalıştılar ve karşılığını aldılar. Tüm öğrenciler için zor geçen 18 ayın ardından önümüzdeki dönem en iyi ücretli okullarda yerlerini alacak olmaları muhteşem.” Başöğretmen Whelan, iki yıl içinde beş başöğretmeni kaybettikten sonra 2020 yılında okula başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.