kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3366
EURO
35,1920
STERLIN
41,1453
BITCOIN
$65.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İngiltere’den ‘süper varyant’ uyarısı: Her üç kişiden biri ölebilir

İngiltere’den ‘süper varyant’ uyarısı: Her üç kişiden biri ölebilir
02.08.2021
0
A+
A-

İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Kovid-19’un Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir ‘süper varyant’ ortaya çıkarabileceği, bu durumun gerçekleşmesi halinde de her üç kişiden birinin hayatını kaybedebileceği aktarıldı.

İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE), koronavirüsün ortaya çıkabilecek yeni varyantları ile ilgili yeni bir rapor yayımladı.

‘SARS-CoV-2’nin uzun vadeli değişimi’ isimli araştırmada, olası senaryolar incelenirken, en korkunç senaryonun Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir ‘süper varyantın’ ortaya çıkması olarak belirtildi.

NTV’nin aktardığına göre, yayımlanan raporda, olası yeni koronavirüs varyantının yüzde 35’lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceğini aktarıldı.

Araştırmada ortaya çıkabilecek yeni varyant ile ilgili, ‘aşılardan kaçması neredeyse kesin’ ifadesi kullanılırken bilim insanları daha ölümcül bir varyant olasılığının ‘gerçekçi bir olasılık’ olduğunu ve İngiltere’nin ölüm oranının ilerlemesi üzerinde büyük bir etkisi olacağını belirtti.

En iyimser senaryo soğuk algınlığı gibi olacak

En iyimser senaryonun ise Kovid-19 mutasyonlarının sürmesi ile virüsün daha az ciddi hastalığa neden olma potansiyeline sahip olması ‘uzun vadede gerçekçi bir olasılık’ olarak değerlendirildi.

Bu senaryo ile ilgili araştırmacılar ‘Başka bir deyişle, bu virüs soğuk algınlığına neden olan diğer insan koronavirüsleri gibi olacak, ancak ağırlıklı olarak yaşlılarda veya klinik olarak savunmasız kişilerde çok daha az şiddetli hastalık olacak’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.