kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$70.560
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de ofislere dönüş böyle olacak

İngiltere’de ofislere dönüş böyle olacak
15.07.2021
0
A+
A-

İngiltere’de hükümet iş hayatında normalleşmeye yönelik bir rehber yayınladı. Oturma düzeninden maske kullanımına kadar tavsiyeler yer alan rehberde, ofise dönüşün zamana yayılarak kademeli olması gerektiği belirtildi.

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden İngiltere’de 19 Temmuz’da normalleşmede son adım atılmaya hazırlanılıyor. Uzmanların varyantlar nedeniyle sürecin ertelenmesi çağrılarına rağmen Başbakan Boris Johnson hükümeti geri adım atmış değil.

19 Temmuz için geri sayım sürerken çalışma hayatıyla ilgili de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hükümetten çalışma hayatının nasıl olacağına dair bir rehber yayınlandı. Rehberde patronlara verilen mesajda, “İş yerlerine dönüş için çalışanlarınızla müzakere edin. Sendikalar çalışma şartlarıyla ilgili hem bireysel hem de işin gerektirdiği ihtiyaçlara göre düzenlemeler yapacak. Çalışanlar ve diğerleri sağlık ve güvenlik uyarılarını takip etmeye devam etmeli” denildi.

ARKA ARKAYA MASALAR

Daily Mail’in haberine göre rehberde ofis gibi kapalı alanlarda çalışanlar için oturma düzeninden maske kullanımına kadar pek çok konuya değinildi. Çalışma alanlarında mesafe bırakılması gerektiği belirtilirken, çalışanların masalarının yan yana yerine arka arkaya olması tavsiye edildi. Masalar arasında plastik bariyerler konulması gerektiği de vurgulandı.

KADEMELİ GERİ DÖNÜŞ

Maske kullanımının zorunlu olmayacağı hatırlatılan rehberde, kapalı ortamlarda çalışan kişilerin ofiste de maske takmayı değerlendirmesi gerektiği belirtildi. Rehberde en önemli bölümlerden biri de uzaktan çalışmadan ofise dönüşün hızına ilişkin oldu. Bu sürecin toptan bir şekilde yürütülmemesi, geçişin zamana yayılarak kademeli ilerlemesi gerektiği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.