kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.696
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Edmonton’da çocuklar da perişan

Ortalama yaşam süresi beklentisinin Britanya’da en düşük olduğu bölgeler arasında bulunan Edmonton’da binlerce çocuğun da yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirlendi.

Edmonton’da çocuklar da perişan

a child and her father on a poverty stricken estate in Maryhill Glasgow

Edmonton’da  yaşayan çocukların yaklaşık yarısının yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirlendi. ‘Child Poverty Action Group’ isimli vakıf tarafından yapılan araştırmaya göre  , toplumumuzun en yoğun yaşadığı yerleşim bölgelerinden birisi olan bölgedeki çocukların yüzde 43’ü gelir seviyesi düşük ailelere mensup. Tottenham bölgesi ise yüzde 42 ile çocuk yoksulluğunun en yaygın olduğu sekizinci bölge olurken, Haringey ise ilk 11 belediye içerisinde yer aldı.

Sıralamada yoksulluk sınırının altında yaşayan çocukların en çok bulunduğu 5.bölge olduğu ortaya çıkan Edmonton’a yönelik veriler şok yarattı. Enfield Belediye Lideri Doug Taylor hükümetin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini söylerken, Enfield’in de yüzde 37 ile çocuk yoksulluğunun en çok olduğu yedinci belediye olduğuna işaret etti. Belediye olarak eğitimden barınmaya kadar pek çok alanda yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını söyleyen Taylor, çocuk yoksulluğunun ailelerin düşük gelire sahip olmaları ile ilgili bir durum olduğunu ve hükümetin bunu değiştirmek için yardımcı olmadığını savundu.

Edmonton bölgesinin 17 yıldır parlamentodaki temsilciliğini yapan milletvekili Andy Love ise araştırmayı, hükümet için alarm zilleri olarak nitelendirirken, “Sonuçlar kaygı verici. Pek çok çocuk mutsuz bir çocukluk ve ergenlik dönemi geçiriyor. Bunun için hükümetin ciddi bir program geliştirmesi gerekiyor” dedi.

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Enfield North milletvekili Nick de Bois da , mevcut hükümetin yoksulluk sınırında yaşayan ailelerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için ciddi bir çaba harcadığını savundu. İşsizlik oranlarının 1988 yılından bu yana en düşük seviyelere indiğine dikkat çeken Muhafazakar milletvekili, partisinin 2020 yılına kadar çocuk yoksulluğunu bitirmeyi hedeflediğini vurguladı.

ORTALAMA YAŞAM BEKLENTİSİ DE DÜŞÜK ÇIKMIŞTI

Ağustos ayında yayınlanan bir rapor, Enfield’in doğusu ile batısı arasındaki ortalama yaşam süresi beklentisinin ciddi farklılıklar gösterdiğini de belirlemişti.‘Healthwatch Enfield’ grubunun yıllık raporunda yer alan bulgulara göre,  Upper Edmonton bölgesinde ortalama yaşam süresi 76.2 yıl iken Enfield’in batısındaki Highlands’de bu rakam 86.2 yıla yükseliyor. Uzmanlar yaklaşık 4,5 mil uzaklıktaki iki bölge arasındaki 10 yıllık yaşam süresi farkını kaygı verici olarak nitelendirirken, Edmonton Green’de ortalama yaşam süresi beklentisinin, Lower Edmonton ve Upper  Edmonton’la birlikte ülke genelinde en düşük olduğu bölgeler arasında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Verilere göre Edmonton’da doğan bir erkek, yaklaşık 2 mil uzaklıktaki Grange bölgesinde doğan bir erkeğe göre 8 yıl; Upper Edmonton’da doğan bir kadın, Highlands bölgesinde doğan bir kadına göre 13 yıl daha az yaşam süresi beklentisine sahip bulunuyor.

Enfield, 2011 sayımı sonuçlarına göre Türkiye doğumlu göçmenlerin en çok yaşadığı bölgelerin başında geliyor. Burada, başta Edmonton ve Palmers Green olmak üzere 13 bin 968 kişi nüfus sayımında Türkiye doğumlu olduğunu beyan etmiş bulunuyor. 2008 yılında Enfield belediyesinin sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarına yönelik bir araştırması da 30 binin üzerinde Türkçe konuşan insanın Enfield’de yerleşik olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.