kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
STERLIN
41,1376
BITCOIN
$70.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de pandemide oluşan yoğunluk yüzünden ‘5 bin kalp hastası öldü’

İngiltere’de pandemide oluşan yoğunluk yüzünden ‘5 bin kalp hastası öldü’

Haber: Halil Yetkinlioğlu

İngiltere’nin başkenti Londra’da, “Barts” olarak bilinen St Bartholomew Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı ve Klinik Direktörü Dr. Muhiddin Özkor, koronavirüs salgını döneminde normale kıyasla beş bin kadar kalp hastasının hayatını kaybettiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özkor, İngiltere Kalp Vakfı’nın tespitiyle ortaya çıkan bu kadar çok sayıda ölümü kısmen insanların salgın döneminde hastanelere girmekten korkmasından kaynaklandığını belirtti.

Özkor “Bir de pandemide testler yavaşladı. Onun için daha fazla insanda kalp sorunları tespit edilemedi. Bu ikinci dalgada randevuları daha az erteledik, devam ettirdik ama yine de test sayımız düştü. Çünkü çok sayıda hemşire ve doktor covid hastalarına bakmaları için öteki acil servislere ve yoğun bakımlara gönderildi. Bu yüzden daha az kalp ameliyatı yapılabildi, daha az stent takılabildi, kalp kapakçıkları değiştirilebildi” dedi.

Kalp hastalarının koronavirüsten korktukları için hastanelere gitmekten korkmasının kendilerini kaygılandırdığını belirten uzman doktor “Kalp hastaları, rahatsız olduklarında hastanelerin açık olduklarını ve görünmeleri gerektiğini bilsinler. Klinik randevularımız devam ediyor” dedi.

HER GÜN EN AZ YARIM SAAT YÜRÜYÜŞ

Yoğun bakıma yatış sayısının yavaş yavaş düştüğünü söyleyen kalp uzmanı Özkor, aynı zamanda herkese aşı olma çağrısı yaptı ve “Aşıyı olunca, yoğun bakıma girme riskiniz azalıyor” diye konuştu.

2002’den bu yana İngiltere’de kalp hastalıkları uzmanı olarak çalışan Özkor, İngiltere’nin ve Avrupa’nın en büyük ve en eski kalp hastanesi Barts’ta 2013’te klinik direktörü ve Anjiyo Bölüm Başkanlığına yükseldi.

Özkor, pandemi döneminde kalp sağlığının korunması için de her gün en az yarım saat yürüyüş, kilo alınmamasına dikkat edilmesi ve sigara ve içkiden mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başarılı Türk doktor Muhiddin Özkor, İngilizler arasında Dr. Mick Ozkor olarak tanınıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.