kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.644
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Belediye evlerini kiralayanlara son çağrı

Haringey Belediyesi, evlerini yasadışı olarak başkalarına kiralayan vatandaşlara, cezai sürecin başlamaması için 20 Aralık tarihine kadar süre verdi.

Belediye evlerini kiralayanlara son çağrı
16.10.2014
0
A+
A-
Haringey Belediyesi 20 Aralık tarihine kadar, yasadışı kiraladıkları belediye evlerini teslim eden kiracıları mahkemeye vermeyecek.

Haringey Belediyesi 20 Aralık tarihine kadar, yasadışı kiraladıkları belediye evlerini teslim eden kiracıları mahkemeye vermeyecek.

Haringey Belediyesi oturdukları belediye evlerini (council house) yasadışı olarak bir başkasına  kiralayanlara çağrıda bulunarak, ağır cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu. Evlerine artık ihtiyaç duymayan council house kiracılarını anahtarlarını teslim etmeye çağıran belediye, bu çağrıya 20 Aralık 2014 tarihine kadar uyan sakinlerini mahkemeye bildirmeyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye evlerini kaçak kiralayanların 20 Aralık tarihine kadar anahtarlarını kendileri getirip teslim etmemeleri halinde iki yıl hapis cezası ile yargılanacakları belirtildi. Söz konusu kişilere ayrıca maksimum £5 bin para cezası alabilecekler.  Kaçak kiralanan belediye evlerinin kamuya her yıl £18 bin dolayında maliyeti olduğuna dikkat çeken belediye, ev sırasında bekleyen binlerce kişinin de mağdur olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada Haringey Belediyesi’nin bugüne kadar 135 kaçak kiralanmış evi belirlediği ve sahiplerini mahkemelere sevk ettiği kaydedildi. 20 Aralık tarhiniden sonra belediye evlerini, başka kişi ya da kişilere kaçak olarak kiralayanların hakkında suç duyurusunda bulunup dava açılacak. Belediyenin konutlarına yönelik denetimlerini yürüten ekipleri (Housing Investigation Unit) genişletilirken, kamuoyuna duyurulan telefonlara yapılacak ihbarlar ciddiyetle soruşturulacak.

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILMIŞTI

Geçen yıl gündeme gelen ve Nisan ayında Konut Bakanı Mark Prisk tarafından anons edilen  ‘Sosyal Evlerde Dolandırıcılığı Önleme Kanunu’  uygulaması ile belediye evlerini başkalarına kiraladıkları tespit edilenler 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyorlar. Ayrıca elde ettikleri kira gelirleri ve belediyelere maliyetleri tahsil edilecek olan kişilerin bu eylemleri, adli sicillerine de kriminal suç olarak kayda geçiriliyor.

Hükümet söz konusu yasa ile £900 milyona ulaştığı belirlenen dolandırıcılığı engellemeyi hedefliyor. 2011 yılında 50 bin dolayında olduğu tahmin edilen kaçak kiralanan belediye evlerinin sayısının 98 bine ulaştığı sanılıyor. Başta Londra olmak üzere 62 belediyeye £9.5 milyon kaynak ayıran Konut Bakanlığı, kaçak kiralandıklarından şüphelenilen konutlara yönelik denetimleri yoğunlaştırılacak.

İngiltere’de 4 milyon dolayında belediye ve sosyal konut bulunuyor. Belediyelerin ev bekleme listelerinde 1.8 milyon dolayında kişi bulunurken, toplumumuzun yoğun yaşadığı Hackney’de 31 bin 500, Haringey’de ise 21 bin dolayında belediye evi mevcut.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.