kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İngiltere ekonomisi son pandemi önlemleriyle ‘önceki tahminlerin yüzde 6 ötesinde küçülebilir’

İngiltere ekonomisi son pandemi önlemleriyle ‘önceki tahminlerin yüzde 6 ötesinde küçülebilir’
29.12.2020
0
A+
A-

 

INGILTERE’NIN önde gelen ekonomi odaklı düşünce kuruluşlarından biri, koronavirüs salgınının yeniden hız kazanması ve vaka sayılarının artışa geçmesi üzerine geçen hafta sıkılaştırılan önlemlerin ekonomiye maliyetinin çok yüksek olacağını, ekonominin ilkbahara kadar, daha geçen ay yapılmış tahminlere göre bile yüzde 6 daha fazla daralacağını söylüyor.

Guardian gazetesinin haberine göre Resolution Foundation düşünce kuruluşu Birleşik Krallık içindeki özerk İskoçya ve Galler bölgelerinde ilan edilen yeni önlemler ve İngiltere’nin büyük kısmını kapsayan son kapatma önlemlerinin muhtemelen yılın ilk aylarında da devam ettirileceğini tahmin ediyor. Kuruluş bu nedenle, büyüme tahminlerini yapan Bütçe Uygulama Dairesi’nin (OBR) geçen ay 2021 yılı için yapmış olduğu yüzde 5,5’luk büyüme tahmininin şimdiden geçerliliğini kaybettiğini ve muhtemelen yüzde 4,3’lere gerileyeceğini söylüyor.

Resolution Foundation başkanı Torsten Bell “Yeni Covid-19 varyantını kontrol etme çabası, 2021’in ilk bir kaç ayında önlemlerin daha da sıkı bir şekilde sürdürülmesi anlamına gelecek” diyor. “Bu da Paskalya zamanı (Nisan ayı) geldiğinde ekonominin daha bir ay önce yapılan tahminlere göre yüzde 6 daha küçük olacağı anlamına gelebilir” diye sürdürüyor. Torsten Bell bu durumda hükümetin, bu önlemlerden en çok etkilenen şirketlerin desteklenmesi ve izole olması gereken işçilerin ücretlerinin önemli kısmının devlet tarafından ödenmesi konularına odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Bell, “2021’de tünelin ucunda ışık umudu belirdi ama oraya varıncaya kadar işler kolay olmayacak” diyor.

AŞININ VERDİĞİ UMUDA MUTANT VİRÜS GÖLGESİ

2021’e girerken, kısa süre önce koronavirüs aşılama kampanyasının başlamasının yarattığı iyimserlik havası ve umutlar, virüsün daha hızlı yayılan mutasyonunun ortaya çıkışıyla gölgelenmiş görünüyor. Birleşik Krallık çapında şu ana kadar çoğu 80 yaş üzeri ya da sağlık ve bakım çalışanları olmak üzere yarım milyonu aşkın kişiye Pfizer-BioNTech aşısının ilk dozu vuruldu. Ama bir yandan da Eylül’den bu yana varlığı bilinen bir mutant virüs varyantının daha öncekine göre çok daha hızlı yayıldığı belirlenince tablo değişti ve geçen hafta Londra ve İngiltere’nin güney ve güney doğu bölgelerinin önemli bir kısmında önlemler sıkılaştırıldı. Birleşik Krallık’ın İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler bölgelerinin yönetimleri yeni yıla çok sıkı yeni önlemlerle girerken İngiltere nüfusunun yüzde 43’ünü oluşturan 24 milyon kişi de 4. derece diye tanımlanan en sert kapatma önlemlerine tabi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.