kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$70.615
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Aşı yarışında en önde olan İngiltere’nin planı sızdı! Aralık ayından önce geliyor

Aşı yarışında en önde olan İngiltere’nin planı sızdı! Aralık ayından önce geliyor
09.10.2020
0
A+
A-

Ulusal Sağlık Sistemi’nin corona virüsü aşısı belgelerine ulaşan İngiliz basını muhtemel takvimi kamuoyuna duyurdu. Buna göre İngiltere’de önümüzdeki ay beş aşı merkezinin faaliyete geçirileceği ve günde on binlerce kişiye aşı yapılacağı belirtiliyor.

Corona virüsü dünya çapında can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşı ve ilaç çalışmalarında. Ülkeler adeta yarışa girerken, aşılarla ilgili birbiri ardına muhtemel tarihler açıklanıyor. Mevcut çalışmalarda en önde gösterilen Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca’nın birlikte geliştirdiği aşıyla ilgili kritik bir gelişme ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre kaynak Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) aşı planlarıyla ilgili önemli belgelere ulaştı. Buna göre NHS en erken önümüzdeki ay itibarıyla ülke genelinde beş aşı merkezini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Söz konusu merkezlerin başkent Londra, Hull ve Leeds şehirlerinde konumlandırılması bekleniyor.

MOBİL NOKTALAR DA KURULACAK

Aşının bu ay içinde kesin sonuçlarıyla birlikte onaylanması halinde NHS çalışanları merkezlere yönlendirilmeye başlanacak.  Noel dönemi itibarıyla günde on binlerce kişiye aşı yapılması hedefleniyor. Ordunun da aşının dağıtımında rol alacağı öğrenilirken, merkezlerin yanı sıra mobil aşı noktalarının da kurulacağı belirtiliyor.

kaynak, “Aşıyla ilgili sonuçları en erken bu ay içinde alacağız. Bu da en iyi senaryonun Noel’den önce devreye gireceğini gösteriyor. Ancak her şey plana uygun gidiyor. Onay alındığı takdirde bir gecikme olmayacak” dedi.

ÖNCELİK LİSTESİ BELLİ

Aşının ülkedeki yetkili kurumların haricinde Avrupa İlaç Ajansı’ndan da onay alması gerekiyor. Aşının ilk olarak en çok ihtiyaç duyan kişilere uygulanacağı da gelen haberler arasında. Buna göre sırasıyla bakımevi sakinleri ve çalışanları, 80 yaş üzerindekiler ve NHS görevlileri, 65 yaş üzeri vatandaşlar, risk grubundaki genç yetişkinler ve 50 yaş üzeri kişiler ilk olarak aşılanacak.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLMİŞTİ

Oxford Üniversitesi’yle birlikte corona aşısı üzerinde çalışan AstraZeneca ilaç şirketi, eylül ayı başında üçüncü aşamada testlere ara verdiğini duyurmuştu. Söz konusu karar aşıyı gönüllü olarak deneyen kişilerden birinde ciddi nörolojik yan etkiler görülmesi üzerine alınmıştı. Yapılan incelemelerin ardından çalışmalar 13 Eylül’de yeniden başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.