kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.482
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Londra’nın aşırı sağcı büyükelçiyle imtihanı

Londra’nın aşırı sağcı büyükelçiyle imtihanı
23.06.2020
0
A+
A-

İngiltere Yahudileri İngiliz hükümetinden yeni atanacak aşırı sağcı İsrail büyükelçisini reddetmesini istedi.

İngiltere’de yaşayan 1500’den fazla Yahudi, Başbakan Boris Johnson’a bir dilekçe vererek İngiliz hükümetinin İsrail’in halihazırdaki Yerleşim İşleri Bakanı Tzipi Hotovely’nin yeni Londra büyükelçisi olmasını reddetmesini istedi. Hotovely’nin işgal altındaki Filistin topraklarının İsrail’e katılmasını destekleyen aşırılıkçılardan yana olması sebep gösterildi.

İşgal karşıtı grup Na’amod’un internetten de yayınlanan dilekçesinde, “Hotovely politik kariyeri boyunca uluslar arası hukuka tamamıyla kayıtsız kaldığını kanıtlamıştır ve hayret verici şekilde ırkçı, kışkırtıcı bir davranış geçmişi vardır” denildi.

“Filistinliler tarih hırsızı”

41 yaşındaki İsrailli politikacı Araplar ve Yahudiler arasında iletişim kurulmasına kamuya açık şekilde karşı çıkmış, İsrail insan hakları eylemcilerini “savaş suçluları” ve “içerdeki düşman” olarak tanımlamıştı.

Dilekçede ayrıca Hotovely’nin Filistinlileri “tarih hırsızı” olarak suçladığı ve hiçbir miraslarının bulunmadığını söylediği ifade edildi.

Hayali İsrail bayrağının El Aksa Mescidi üzerinde dalgalanması

Dilekçede İsrailli aşırı sağcı politikacının hayalini, İsrail rejim bayrağının Süleyman Tapınağı ve şu anki haliyle Mescid-i Aksa üzerinde dalgalanması olduğunu söylediği hatırlatıldı. Hotovely, rejimin Batı Şeria’yı yasadışı işgalini “bir efsane” olarak niteleyerek ilhak planlarının önde gelen savunucusu olduğunu da ifade ettiği belirtildi.

Yaklaşık beş yıl önce İsrail yerleşim lideri Dani Danyan’ın Brazilya’ya büyükelçşi olarak atanmasının da reddedildiği hatırlatılarak İngiliz hükümetinden Hotovely’nin atanmasını onaylamaması istendi.

Na’amod adına konuşan bir sözcü, “İsrail’in insan haklarına apaçık saygısızlığı nedeniyle toplumumuzda gittikçe artan bir huzursuzluk var. İnsanlar artık tavır alma zamanının geldiğini anladılar” dedi.

Reform Judaism’in üst düzey hahamlarından Laura Janner-Klausner de Hotovely’yi eleştirdi. “Onun Filistinliler, ilhak ve dini çoğulculuk konusundaki politik bakış açısı temel değerlerimizle zıtlık içindedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.