kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
STERLIN
40,6175
BITCOIN
$64.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ilk yurt dışı ziyaretini İngiltere’ye yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ilk yurt dışı ziyaretini İngiltere’ye yaptı
19.06.2020
0
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs salgını dönemindeki ilk yurt dışı seyahatini, İngiltere’ye gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını nedeni ile diplomatik ziyaretlerini erteleyen liderler, normalleşmenin başladığı ülkelerde yeniden bu ziyaretlerine başladı.

Fransız Cumhurbaşkanı, Londra’da Prens Charles tarafından karşılandı.

DE GAULLE’ÜN HEYKELİNE ÇELENK BIRAKTILAR

Cumhurbaşkanı Macron’un ziyareti sırasında, Fransa’nın Nazilerle iş birliği yaptığı dönemde Fransız Vichy hükümetine karşı direnişin lideri olan General Charles de Gaulle’ün, 18 Haziran 1940’ta Londra’dan Fransızlara yaptığı tarihi direniş çağrısının 80. yıl dönümü tören ile anıldı.

Tören, sürgündeki Fransız hükümetinin Londra’daki karargahında yapılırken Macron ve Charles, De Gaulle’ün heykeline çelenk bıraktı.

MACRON’DAN LONDRA’YA ONUR NİŞANI

Fransız Cumhurbaşkanı, törenin ardından Londra kentine Fransa’nın en yüksek nişanı olan Legion d’honneur’ü verirken, başkente ebedi minnettarlık duyacaklarını açıkladı.

“YENİ JENERASYON, DE GAULLE’Ü ÖRNEK ALMALI”

Macron, törende yaptığı konuşmada yeni jenerasyonun General De Gaulle’ü örnek alması gerektiğini ifade ederken, Fransızlara birlik olması çağrısında bulundu.

MACRON İLE JOHNSON, 10 NUMARA’DA GÖRÜŞTÜ

Macron, günün ilerleyen saatlerinde ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Başbakanlık ofisi 10 Numara’da görüşme gerçekleştirdi. Yetkililer, liderlerin ikili ilişkilerin yanı sıra Libya, Orta Doğu barış süreci, Hong Kong’daki durum, yasa dışı göç, koronavirüs salgını ve Brexit konularını ele aldığını bildirdi.

KRALİÇE İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Macron, ayrıca İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile 10 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

‘KIRMIZI OKLAR’, FRANSIZ BAYRAĞI ÇİZDİ

Öte yandan, anma törenleri sırasında İngiltere Savunma Bakanlığına bağlı Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin gösteri grubu Kırmızı Oklar, uçuş yaptı. Kırmızı Oklar, gösteri uçuşunda püskürttükleri mavi, beyaz ve kırmızı boyalar ile Fransa bayrağının renkleri ile gökyüzünü boyadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.