kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
STERLIN
40,6026
BITCOIN
$63.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

IŞİD sanığı, Londra’daki St Paul’s Katedrali’ne intihar saldırısı planladığını itiraf etti

IŞİD sanığı, Londra’daki St Paul’s Katedrali’ne intihar saldırısı planladığını itiraf etti
21.02.2020
0
A+
A-

Londra’da intihar saldırısı planlarken yakalanan IŞİD yanlısı Safiyya Shaikh bugün çıkarıldığı mahkemede St Paul’s Katedrali’ni hedeflediğini itiraf etti.

Batı Londra’da yaşayan ve Müslümanlığa geçmeden önceki adı Michelle Ramsden olan Safiyya Shaikh, St Paul’s Katedrali ve bir otele yapmayı planladığı intihar saldırısı için hazırlık yaparken yakalanmıştı.

36 yaşındaki sanık, bu tür faaliyetleri izlemek üzere kimliğini gizleyen bir polise, bombaya ihtiyacı olduğunu söyleyince kendisini ele vermişti.

Bugün mahkemede “terör saldırısı planlama” suçlamasını kabul eden Shaikh hakkında mahkemenin vereceği karar Mayıs ayında açıklanacak.

2019 yılının Ekim ayında tutuklanmadan önce Shaikh, kendilerini, patlayıcı temin eden radikal görüşlü bir karı-koca olarak tanıtan iki gizli polisle tanıştı.

Shaikh iki polisten birine şifreli bir sosyal medya uygulamasından yolladığı mesajda “Çok kişi ölsün istiyorum. Kilise olabilir, mesela Noel ya da Paskalya gibi kalabalık olmalı ki daha çok öldürebileyim” yazdı.

Kubbenin altına bomba

Shaikh yazışmasını, “Sürekli tehditler gönderiyorum. Ama bu tehditlerin gerçek olmasını istiyorum” diye sürdürdü.

Sanık gizli polise Katedral’in fotoğrafını gönderip “Burası olmalı, eminim. Ölene kadar bombalamak ve ateş etmek istiyorum. Burayı yıkmak ve içindeki küffarı öldürmek istiyorum” dedi.

Bir hafta kadar sonra St Paul’s Katedrali’nde keşfe giden Shaikh, gizli polise bu kez de çektiği videoları göndererek “Kubbenin altında patlatmak istiyorum. Önce bir otel, sonra kiliseyi halledeceğim, kendim ölene kadar öldüreceğim” yazdı.

Savcılık, Shaikh’in daha sonra polislerden kadın olana iki çanta vererek, bunların içine el yapımı bomba hazırlanmasını istedi.

Bu aşamada polis Shaikh’i tutuklamaya karar verdi.

 

 

 

 

 

Kaynak: BBC

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.