kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5385
EURO
34,8782
STERLIN
40,5682
BITCOIN
$66.520
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra sokaklarına yüz tanıyabilen kameralar yerleştirilecek

Londra sokaklarına yüz tanıyabilen kameralar yerleştirilecek
27.01.2020
0
A+
A-

Londra sokaklarına yerleştirilmesi planlanan ve yüz tanıma özelliğine sahip kameralar, vatandaşları ikiye bölmüş durumda. Bazı vatandaşlar, kameraların gizliliklerini ihlal ettiğini ve kişisel verilerinin izinsiz alınabileceğini savunurken bazı vatandaşlar da ekstra güvenlik için kameraların yerleştirilmesinin iyi olacağını savunuyor.

The Guardian tarafından elde edilen bilgilere göre Londra’daki Metropolitan Polis Teşkilatı, oldukça yakın bir zamanda şehrin sokaklarına ‘yüz tanıma özelliğine sahip kameralar’ yerleştirmeyi planlıyor. Bu sayede, suçlular ya da şüpheliler daha kolay takip altına alınıp yakalanabilecek. Polis teşkilatı, yüz tanıma özelliğine sahip kameraları öncelikle ‘tehdit oluşturan’ suçluları yakalamak için kullanmayı planlıyor. Peki, bu kameraların önünden geçen ve bu sırada yüzü taranan sıradan vatandaşlara ne olacak?

Yapılan açıklamalara göre, yüz taramasında suçsuz olduğu tespit edilen vatandaşlara ait veriler anında silinecek. Ayrıca The Guardian, bu kameraların suçluları tespit etmede %70 oranında başarılı olduğu bilgisini de paylaştı. Polis teşkilatı, kameraların test aşamalarında binlerce şüphelinin arasından yalnızca bir vatandaşın yanlış tespit edildiğini açıkladı.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’nın nasıl bir kamera teknolojisi kullandığı ve bu teknolojinin ne düzeyde etkili olacağına dair herhangi bir yorumda bulunmak mümkün değil. Fakat Amazon’un “Rekognition” gibi yüz tanıma teknolojilerinin geçmişte hatalı veriler elde ettiğini ve bu kameralara olan güvenin de kayda değer oranda azaldığını belirtmekte fayda var.

Elbette söz konusu olan tartışmalar yalnızca kameraların başarı oranıyla ilgili değil. Aynı zamanda vatandaşların gizliliklerinin ihlal edilebileceği de tartışmalar arasında yer alıyor. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden konu hakkında tartışmaya başladılar bile ve bir kısım, kameraların güvenlik seviyesini artıracağını savunurken diğer kısım da ekstra güvenliğin, gizliliklerinin ihlal edilmesi kadar önemli olmadığını savunuyor. Londra sokaklarına yerleştirilmesi planlanan ‘yüz tanıma özelliğine sahip kameraların’ uzun bir süre daha tartışma konusu olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.