kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
STERLIN
40,6416
BITCOIN
$64.104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Iraklı Hristiyanlara kapıları açın!

Canterbury Başpiskopos’u, ülkesinin Iraklı Hristiyanlara kapılarını açarak oturum vermesi çağrısında bulundu.

Iraklı Hristiyanlara kapıları açın!
08.08.2014
0
A+
A-
Canterbury Başpiskopos’u Justin Welby İngiltere'nin Iraklı Hristiyanlara kapılarını açması çağrısında bulundu.

Canterbury Başpiskopos’u Justin Welby İngiltere’nin Iraklı Hristiyanlara kapılarını açması çağrısında bulundu.

İngiltere’nin en üst düzey din adamı Canterbury Başpiskopos’u Justin Welby, İngiliz hükümetinin İŞİD’in ele geçirdiği bölgelerden kaçak Irak’lı Hristiyanlara ve diğer etnik toplumlara mülteci statüsü verilmesi çağrısında bulundu. Welby’nin açıklaması, Fransa’nın bu yönde geldiği açıklamanın ardından geldi. İngiltere’nin de kapılarını açması gerektiğini savunan Başpiskopos, geçmişte de bunun örneklerinin görüldüğünü hatırlattı.

IŞİD militanları, önceki gün Irak’ın en büyük Hristiyan yerleşim merkezi olan Karakuş’u ele geçirirken, Bağdat’taki Anglikan Kilisesi’nin lideri Andrew White, bölgedeki binlerce yıllık Hristiyan varlığının yokedilmek istediğini söylemişti. Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus da, tüm iyi niyetli insanları kendisiyle birlikte başta Iraklı Hristiyanlar olmak üzere zulüm altındaki tüm topluluklar için dua etmeye çağırmıştı.

Irak’ta yaşayan Hristiyanların önemli bir bölümü sözkonusu bölgede yaşıyor. Son olayların ardından on binlerce kişi kuzeydeki Kürt bölgesine doğru kaçıyor.

Irak'ta yaşayan on binlerce Hristiyan, İŞİD tarafından ölümle tehdit ediliyor.

Irak’ta yaşayan on binlerce Hristiyan, İŞİD tarafından ölümle tehdit ediliyor.

Irak’ta yaşayan Hristiyan azınlığın büyük bir kısmını Keldaniler ve Süryaniler oluşturuyor. Saddam Hüseyin’in devrildiği 2003 yılından bu yana, sayıları 1,5 milyon civarında olan Irak’lı Hristiyan nüfusun 400 bin dolayına düştüğü sanılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.