kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5961
EURO
34,7231
STERLIN
40,5119
BITCOIN
$61.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Trump’a ve NATO’ya HAYIR!”

“Trump’a ve NATO’ya HAYIR!”
27.11.2019
0
A+
A-

Londra’da gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesinde Day-Mer’den yazılı açıklama yapılarak toplum üyeleri protesto gösterilerine katılmaya davet edildi.

Türk Kürt Toplum Dayanışma Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ABD emperyalizminin liderliğinde kurulan Kuzey Atlantik Paktı (NATO) kuruluşunun 70. yılını, 3 ve 4 Aralık’ta Londra’da düzenlenen liderler zirvesi ile kutlayacak.

ABD öncülüğünde kurulan NATO, ABD’nin Batı Avrupa ülkelerinde komünizmin iktidara gelmemesi için savaş ve silahlanma mekanizmasını harekete geçirmesinin bir aracı oldu. Batılı emperyalist-kapitalist devletlerin en önemli savaş örgütü olan NATO, dünyanın en çok nükleer silahlarına sahip birlik olması nedeniyle dünya güvenliği için en büyük tehdit durumunda.

NATO toplantısına katılmak için Londra’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Almanya, Fransa ve İngiltere’nin katılımı ile düzenlemeyi planladığı Suriye zirvesi aracılığıyla işgal, Trump ise, İngiltere’de 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek erken genel seçimlere dair Corbyn’i hedef alan ve ırkçı partilere verdiği açıktan destek nedeniyle ırkçı ve ayrımcı politikalarını Londra’ya taşıyacak.

Emperyalist devletlerin savaş aygıtı NATO’yu, açıklamaları ve teşvikleri ile dünyada ırkçılığın sembolü olan Trump’ı ve Türkiye’yi demokrasi mücadelesi verenler, işçiler-emekçiler, akademisyenler, gazeteciler ve muhalefet için bir cezaevine dönüştüren Erdoğan’ı protesto etmek için İngiltere Savaş Karşıtı Koalisyonu ve Nükleer Silahlanmaya Karşı Kampanya tarafından gösteriye katılalım.

DAY-MER’in de içerisinde yer aldığı İngiltere Savaş Karşıtı Kolaisyonu ve Nükleer Silahlanmaya Karşı Kampanya NATO’yu, dünyada ırkçılığın sembolü haline gelen ABD Başkanı Donald Trump’ı ve protesto etmek için bir gösteri düzenliyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.