kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Boris Johnson: Işın kılıcını ustalıkla kullanan bir Jedi gibiyim

Boris Johnson: Işın kılıcını ustalıkla kullanan bir Jedi gibiyim
03.07.2019
0
A+
A-
Britain's Conservative Party leadership candidate Boris Johnson speaks during a hustings event in Exeter, Britain, June 28, 2019. REUTERS/Dylan Martinez

Skandal sicili en kalabalık siyasetçisi iken Brexit süreci sayesinde müstakbel başbakanına dönüşen Boris Johnson, kendisini Yıldız Savaşları’nın Jedi Şövalyeleri’yle özdeşleştirdiğini söyledi. Dünyaca meşhur film serisinde barışı ve düzeni korumakla görevli Jedi’lar, ışın kılıcı kullanmada usta oldukları kadar bilgeler de.

Özel yaşamındaki kaostan Brexit için söylediği yalanlara ve bakanken yaptığı gaflara dek dek skandal siciliyle tanınan Boris Johnson, İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliği, dolayısıyla başbakanlık için verilen yarışın favorisi olarak, kendini Yıldız Savaşları film serisinin meşhur Jedi Şövalyeleri’yle özdeşleştirdiğini belirtti.

‘BENİM SEÇİM BÖLGEMİN İCADI’

“Yıldız Savaşları mı, size bir şey söyleyeyim, ben kendimi ışın kılıçlı adamlarla, Jedi Şövalyeleriyle fazlasıyla özdeşleştiriyorum” diyen Boris Johnson, “Işın kılıcının benim temsil ettiğim seçim bölgesi olan Uxbridge ve Güney Ruislip’de icat edilip imal edildiğini söylemekten gurur duyuyorum” iddiasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı olan Boris Johnson

‘OFİSİMDE DURUYOR’

Westminster’deki ofisinde bir ışın kılıcı bulunduğunu belirten Muhafazakar Partili milletvekili “Bana Christopher Lee gibi büyük bir kişilik tarafından hediye edilmiş dünyanın en güzel şeyi” vurgusunu yaptı.  Ünlü oyuncu Christopher Lee, Yıldız Savaşları film serisinde Kont Dooku’yu canlandırmıştı.

JEDI KİMDİR?

2008-2016 arasında Londra Belediye Başkanlığı yapan ve referandumdan Brexit çıkmasının ardından Temmuz 2016’da muzaffer şekilde getirildiği dışişleri bakanlığından 2 yıl sonra istifa eden Johnson, iddiasında ısrar da etti:

“Bizim tarafımızdan Uxbridge’de icat edilen ışın kılıcı Kuzey İrlanda’da savruldu, bunun sonucu olan film tüm dünyada gösterildi, yani bunun gibi bir şey”

Yıldız Savaşları aleminde çok eski bir tarikat olan Jedi Şövalyeleri, galakside barışın ve düzenin korunmasıyla görevli muhafızlar.

Ancak içlerinden biri – Anakin Skywalker – gücün karanlık tarafına geçip Darth Vader’e dönüşerek sinema aleminin simge kötü karakterlerinden biri oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.