kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3366
EURO
35,1920
STERLIN
41,1453
BITCOIN
$65.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Teravih namazı öncesi Londra’daki mescitte silah sesi

Teravih namazı öncesi Londra’daki mescitte silah sesi
10.05.2019
0
A+
A-

Doğu Londra’nın Ilford bölgesindeki bir mescitte teravih namazı öncesi silah ateşlendi.

Dün akşam iftardan sonra Seven Kings Mescidine giden Müslümanlar, burada maskeli ve şüpheli davranışlar sergileyen bir kişiyi ile karşılaştı. Şüpheliyi dışarı çıkaran cemaat, mescit dışında kurusıkı tabancanın ateşlendiğini duydu.

İhbar üzerine saat 22:45’te olay yerine gelen Metropoliten Polisi, saldırının herhangi bir yaralanma veya hasara yol açmadığını ve olayın bir terör saldırısı olduğunu düşünmediklerini açıkladı.

Polis yetkilileri saldırının Mescide yakın bir yerde daha önce meydana gelen olaydan kaynaklandığına inandıklarını ifade ettiler.

Silah sesinin duyulduğu anda mescitte olan 19 yaşındaki Ibraheem Hussain, tanık olduklarını anlattı.

Hussain, teravih namazından yaklaşık yarım saat önce silah sesini duyduklarını fakat bunun bir havai fişek patlaması ya da ağır bir cismin yere düşme sesi olduğunu düşündüklerini söyledi. Hussain, daha sonra mescide gelen bir kişinin, bunun silah sesi olduğunu ve saldırganın üzerindeki silahla mescide girdiğini aktardı.

Metropoliten Polisinin olay yerinde yaptığı ilk incelemelerin ardından kanıtlar bir tabancanın ateşlendiğini gösterdi.

Seven Kings Mescidi

TUTUKLAMA OLMADI

Yapılan incelemelerin ardından saldırganın veya olaya ilişkin bir tutuklamanın olmadığını belirten Metropoliten Polisi, mescit temsilcileri ile yakın temasta olmaya ve yerel topluma güvence vermeye devam edeceklerini duyurdu.

SADIQ KHAN’DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Müslüman Meclis sözcüsü ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.

Müslüman Meclis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, caminin imamı Mufti Suhail’in şüpheli hakkındaki görüşüne yer verilerek insanlardan “doğrulanmamış bilgileri speküle etmekten ve dağıtmaktan kaçınılmasını gerektiği vurgusu yapıldı.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ise “Seven Kings Mescidindeki bu olayla ilgili Metropoliten Polis teşkilatı Komisyon Üyeleri ile yakın temastayım ve kimsenin yaralanmadığını duyduğumda rahatladım. Herkes inancını tehlikeden ve korkudan arınmış olarak yaşamakta özgür olmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.