kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4478
EURO
34,7388
STERLIN
40,5601
BITCOIN
$63.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere Başbakanı, Veliaht Prens Selman’la Kaşıkçı cinayeti hakkında görüşecek

İngiltere Başbakanı, Veliaht Prens Selman’la Kaşıkçı cinayeti hakkında görüşecek
30.11.2018
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, G20 zirvesinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile Kaşıkçı cinayeti ve Yemen’deki durum hakkında görüşmek istediğini belirtti.

G20 zirvesi için Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e uçarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan May, “Suudi Arabistan’ın veliaht prensiyle konuşmaya niyetliyim. Kaşıkçı ve Yemen konusunda vereceğim mesaj çok açık olacak” dedi.

May, Kaşıkçı cinayeti hakkında şeffaf bir soruşturma görmek istediklerini ve sorumluların yargılanmasını istediklerini belirtti.

Yemen’deki insani durumdan endişe duyduğunu belirten May, “Yemen’de siyasi çözüm bulmak için tarafları destekliyoruz” şeklinde konuştu.

İngiltere’nin Yemen’deki çatışmalar devam ederken Suudi Arabistan’a silah satması eleştirilmişti.

Yemen’de Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen hükümet güçleri arasındaki çatışmalar yaklaşık 3 yıldır devam ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da G20 Zirvesi’nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüşeceğini açıkladı.

Macron, Veliaht Prens Selman’la yapacağı görüşmede Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması konusunda ısrarcı olacağını söyledi.

Tüm dünyanın bu konuyla ilgili endişe duyduğunu belirten Macron, şahsi fikrinin ise şeffaflıktan ve uluslararası toplumun cinayetle ilgili bilgilendirilmesinden yana olduğunu kaydetti.

Macron, “Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yürütülen soruşturmanın devam etmesini istiyoruz. Cinayetin aydınlatmasını ve uluslararası toplumun bu sürece dahil olmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.