kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
STERLIN
40,7862
BITCOIN
$64.438
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiltere’nin Brexit sonrası göçmen planı

İngiltere’nin Brexit sonrası göçmen planı
02.10.2018
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit’in ardından ülkesi ile Avrupa Birliği’nin (AB) gelecekte nasıl bir ilişki sürdüreceğine dair bir dizi detay açıkladı. May, AB ülkelerinden gelecek göçmenler için ‘tercihli tutum’ uygulamasından vazgeçileceğini bildirdi.

Birmingham şehrinde düzenlenen Muhafazakâr Parti konferansında konuşan May, AB ülkeleri için tek bir sistem projesi yayınlayacaklarını söyledi.

AB vatandaşlarının hareket özgürlüğünün Brexit ile sona ereceğini dile getiren May açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülke on yıllardır ilk defa buraya gelmek isteyenleri izliyor olacak. Söz konusu sistem, ülkemizde çalışmak isteyenlerin nereden geldiğine bakmaksızın ‘beceri’ tabanlı olarak düzenlenecek. Sistemimiz, ihtiyaç duyduğumuz yetenekteki insanları kabul eden bir sistem olacak.”

May bu açıklamasıyla vatandaşlık için ülkesinde çalışacak kişileri becerilerine göre seçeceğini bildirdi.

May yeni sistem projesine dair açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Beceri tabanlı yeni sistem, niteliksiz göçün azaltılmasını sağlayacak. Yüksek vasıflı işçiler ‘öncelikli’ olacak. Aynı zamanda, beceri gerektiren işler için İngilizlere de gerekli eğitimleri vereceğiz.”

Başbakan’ın bu açıklamaları, yurt dışından gelen herkese eşit fırsatlar sunulmasına yönelik tavsiyelerin ardından geldi.

İngiltere’de kalmak ve çalışmak isteyenlerin uzun bir süre asgari ücret almak zorunda kalacağını dile getiren May, işçilerin ailelerini ise sadece gelecekteki işverenlerinin gerekli kefaleti karşılaması halinde getirebilecekleri belirtti.

Göçmen politikasının İngiltere’nin gelecek ticaret anlaşmalarını etkileyeceğini kabul eden May “İş ortaklığından insanların verimliliğine, hatta öğrenci değişim programlarına kadar her şey gelecekteki ticaret anlaşmalarının bir parçasını oluşturacak” dedi.

May, Brexit konusunda anlaşmaya varılamaması halinde bile hükümetin AB’den çıkış sonrasında İngiltere’de ikamet eden üç milyondan fazla AB vatandaşının haklarını koruyacağının da sözünü verdi.

İngiltere’nin AB’den çıkış konusunda düzenlediği 2016 referandumdan önce yürütülen Brexit kampanyasının en önemli başlıklarından biri göçtü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.