kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.083
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

118 yıllık çikolata ortaya çıktı

118 yıllık çikolata ortaya çıktı
10.07.2018
0
A+
A-

Eski İngiltere Kraliçesi Victoria’nın Güney Afrika Savaşı sırasında askerlere yolladığı bir teneke kutu çikolata, 118 yıl sonra ortaya çıktı.

Kraliçe Victoria, 1899 yılında savaşan askerlere moral vermek için her birine çikolata göndermek istedi.Kraliyet yetkilileri de çikolata üreticisi olan Cadbury, Fry ve Rowntree şirketlerine ulaştı. Ancak 3 çikolata üreticisi şirket de savaş karşıtıydı.

Ne savaştan kâr sağladıkları gibi bir imaj vermek istiyorlardı, ne de Kraliçe’ye boyun eğmeyi reddedip itibarlarını zedelemek. Hâl böyle olunca teneke kaplara kendi markalarını koymadan, beş kuruş para da almadan çikolataları hazırladılar ve askerlere gönderdiler.

Şirketler geri adım atıp bazı çikolata kalıplarına markalarını işledi ama teneke kutuları anonim bıraktı. Geçen ay, Birinci Dünya Savaşı sırasında hediye edilen antika bir kutu çikolata açık artırmaya çıkarıldı. Londra’da yaşayan koleksiyon meraklısı bir kadın, müzayedesi Paul Cooper’a ulaştı ve elinde çok daha eski bir kutu çikolata olduğunu söyledi.

Kadının antik eşya dükkanı 25 yıl önce kapanmış, satılmayan bazı eşyalar ise elinde kalmıştı. Dolaplarını karıştırırken Carlisle kentinde, Güney Afrika Savaşı döneminde yapılan ait bir teneke çikolata kabı buldu. Çikolatalar da halen içindeydi.

Cooper, savaş sırasında bazı askerlerin Kraliçe’nin yolladığı çikolataları çok sevip, hiç açmadan ailelerine yolladığını anlattı.

Alexanderia Victoria, Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Kraliçesi ve Hindistan İmparatoriçesidir. 63 yıl süren hükümdarlığıyla II. Elizabeth’den sonra en uzun süre saltanat sürmüş hükümdardır.

4 Mayıs 1810 yılında doğan Victoria’nın babası henüz o sekiz aylıkken ölmüştü. Altı gün sonra da dedesini kaybetmişti. Bu sebeple tahta amcası IV. William geçmişti. On sekiz yaşındayken amcasının ölmesiyle tahtın yasal varisi olarak, kraliçe olmuştu. Victoria küçük yaşlarda, Almanca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Fransızca ve tarih dersleri aldı. Ayrıca Hintçe’de biliyordu.

Victoria, yirmi yaşındayken kuzeni Prens Albert ile evlendi ve dokuz çocuk sahibi oldu. Victoria’nın çocuklarıyla arası çok bozuktu. Hamile olmaktan nefret ediyordu ve emzirmeyi iğrenç buluyordu. Tam sekiz kere suikast girişimlerine maruz kaldı. 22 Ocak 1901’de, 82 yaşında instraserebral kanamadan öldü.

ir pulun üzerine resmi basılan ilk Kraliyet mensubu. Fotoğrafı çekilen ilk kraliçe. Telefon kullanan ilk kraliçe. Ses kaydı yapılan ve filme alınan ilk kraliçe. (MYNET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.