kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3454
EURO
34,8734
STERLIN
40,6659
BITCOIN
$61.747
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

FIWAL konferansında moda ve kadınlar konuşuldu

Teması ‘Substance of Style’ olan konferansta yapılan konuşmalarda moda ve stil konusunu irdelenerek, bu alanda kitleleri etkileyen önemli kişileri ve markalar ele alındı.

FIWAL konferansında moda ve kadınlar konuşuldu
24.05.2014
0
A+
A-
FIWAL Konferansı’na Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı

FIWAL Konferansı’na Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı

fiwal 6fiwal 3Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (FIWAL) 2 yılda bir düzenlenen Büyük Konferansı 12 Mayıs günü Londra’da yapıldı. Konferansa aralarında Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, geçmiş dönemlerde görev yapan eski FIWAL Başkanları, Başbakanlık Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu İngiltere Üyesi Ayşegül Yeşildağlar, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Turizm Müşavirliği yetkilileri ile sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de bulunduğu 170 dolayında davetli katıldı.

Konferansa başta  Cartier Limited ile Hazev, Tas ve Haz İşletmeler Grubu ve Docklands Academy’nin kurucusu Önder Şahan olmak üzere T.C Turizm Müşavirliği de sponsor olarak katkıda bulundu.

KRALIN AŞKI, LONDRA MODA HAFTASI VE CARTIER

Konferansın açılış konuşmasını Londra’da faaliyet gösteren ve çeşitli ülkelerden 32 kadın derneğinin çatı kuruluşu olan FIWAL’ın son 2 yıldır başkanlığını yürüten Hülya Koçu yaptı. Teması ‘Substance of Style’ olan konferansta yapılan konuşmalarda moda ve stil konusunu irdelenerek, bu alanda kitleleri etkileyen önemli kişileri ve markalar ele alındı.

Konferansta bir sunum yapan yazar ve gazeteci Anne Sebba’nın, Kral Edward’ın uğruna tahtını terkettiği Wallis Simpson’un ilginç yaşam öyküsünü ve etkileme gücünü anlattığı

konuşması büyük ilgi gördü. Daha sonra söz alan Sussex Üniversitesi tarih profesörlerinden Carol Dyhouse da felsefi konuşmasında güzellik, şıklık ve zerafetin sosyal tarihini irdeledi.

Konferansın bir diğer önemli konuşması ise İngiltere Moda Konseyi’nin (London Fashion Council) Genel Başkanı Caroline Rush oldu.  Londra’nın son yıllarda moda endüstrisinin cazibe merkezi olma sürecini anlatan Rush, ilk kez 1984 yılında yapılan Londra Moda Haftası’nın bu sürece katkısını da değerlendirdi. Sadece İngiltere’nin değil, dünyanın da en etkili kadınları arasında gösterilen Caroline Rush konuşmasında moda ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere birkaç gün içinde İstanbul’a gideceğini de açıkladı.

Konferansta son olarak mücevher alanında dünyanın en bilinen markalarının başında gelen Cartier’in ‘Öğrenme ve Gelişme Müdürü’ Clyde Tabiner bir konuşma yaptı. Tabiner, dünyanın 125 ülkesine faaliyet gösteren ünlü mücevher işletmecisinin doğuş ve gelişim öyküsünü birbirinden güzel mücevherlerin görüntüleri eşliğinde sundu.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar büyük beğeni toplayan Konferans nedeniyle Başkan Hülya Koçu’yu tebrik ederek, Konferansı  yoğun gayretleri ile Türkiye’nin tanıtımı için de önemli bir etkinliğe dönüştürmesinden dolayı kendisine teşekkürlerini iletti ve bu tür etkinliklerin artarak devamını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.