kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
STERLIN
40,4573
BITCOIN
$66.432
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Brexit, döner ve kebap ücretlerini etkilemeye başladı

Brexit, döner ve kebap ücretlerini etkilemeye başladı
01.04.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE döner ve kebap sektörüne 2005’den itibaren servis veren en büyük firmalardan biri olan Edmonton Meat Centre Direktörü̈ Ergün Binbay, Brexit sürecinin döner ve kebap sektörüne yönelik etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ergün Binbay, henüz İngiltere’nin AB’den ayrılmamasına rağmen şimdiden döner ve kebap sektörünü etkilemeye başladığını belirtti ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Brexit özellikle de bizim sektörümüzü etkilemeye başladı ve mevcut koşullarda görüyoruz ki Avrupa’da ciddi bir et açığı var. Bizim sektörümüz özellikle kuzu üzerine ağırlıklı ve şu an Avrupa’nın yüzde 75’lik kuzu ihtiyacı Birleşik Krallık’tan karşılanıyor.

Euro’nun pounda karşı daha fazla değer kazandığı için de, Avrupa’nın Birleşik Krallık’tan alışveriş yapması daha cazip hale gelmiştir. Lakin durum böyle olunca, bu sefer bizim sektörün iç piyasada et alması için yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor.

Ayrıca 2019’da İngiltere’nin AB’den ayrılması, çoğu iş yerleri gibi biz de ciddi bir şekilde işçi sorunu yaşayabiliriz. Kuzey veya Doğu Avrupalı çok işçilerimiz var ve Brexit’ten dolayı bu işçilerin ülkelerine geri dönme ihtimalleri yüksek. İşçilerin çalışma izni alması daha zor olacak ve gerek Türk veya İngiliz camiası işçi sıkıntısı yaşayacaktır.”

İngiltere’de özellikle Türk restoranların önemli bir pazarı elinde bulundurduğunu vurgulayan Ergün Binbay, “Türk restoranlar İngiltere’de uygun fiyatlarla doyurucu yemekler sunmaktadır. Diğer restoranlarla ile karşılaştığımız zaman bunu açıkça görmekteyiz zaten. Diğer ülkelere ait restoranlar daha az yemek veriyor ve daha pahalı fakat bizim sektörümüz hem doyurucu hem de ucuz.

Fakat ekonomik ve politik gelişmeler her sektörü etkilemektir bu nedenden dolayı bütün restoran işletmecileri fiyatlarını gözden geçirmeli çünkü et fiyatları arttıkça Türk restoranların kar oranı düşmeye devam edecektir.”

Edmonton Meat Centre Direktörü Ergün Binbay bu konuyla ilişkin Türk restoranların borçlanıp ve fazla kazanamadığı için borçların da arttığını dikkat çekti. Binbay, restoranların fiyatlarını gözden geçirmesi için çağrı yaparken, döner ve Türk kebabının ayakta kalması için resmi kurumların alacağı önlemlerin yansıra, sektörde hizmet veren üretici firmalar ile tüketiciye servis sunan restoranların acil olarak önlem alması gerektiğini hatırlattı.

Edmonton Meat Centre firması olarak Brexit’ten kaynaklanan sorunları önlemek için fiyatlarını artıracağını söyleyen Ergün Binbay, “Bizler fiyatlarımızı arttırdığımız zaman bu restoranlara da olumsuz yönde yansıyacak, bu nedenden dolayı ayakta kalmaları için fiyatlarını gözden geçirmek zorundalar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.