kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
STERLIN
40,9851
BITCOIN
$70.115
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere Büyükelçisi’nden veda ziyaretleri

Görev süresi sona eren İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya veda ziyaretinde bulundu.

İngiltere Büyükelçisi’nden veda ziyaretleri
05.12.2017
0
A+
A-

Görev süresi sona eren İngiltere‘nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya veda ziyaretinde bulundu. Moore, İngiltere‘nin fonlarının terör gruplarının eline geçtiği iddialarını araştırdıklarını söyledi.

Türkiye’deki görev süresi sona eren İngiltere‘nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe veda ziyaretinde bulundu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile görüştükten sonra çıkışta açıklamalarda bulunan Büyükelçi Moore’a İngiltere‘nin, Suriye‘de polis gücü kurulması için geliştirilen projeyi, ödeneklerin cihatçı örgütlerin eline geçtiği gerekçesiyle durdurması soruldu. Moore, iddiayı ciddiye aldıklarını ve konuyu araştıracaklarını söyledi.
GAZİANTEP VE KİLİSE AYRICA TEŞEKKÜR

Gaziantep ve Kilis‘e mültecileri kucakladıkları için ayrıca teşekkür eden Moore, “4 senelik bir görev sürem sona eriyor, maalesef 2 hafta sonra Türkiye‘den ayrılacağım ayrılmadan önce özellikle Gaziantep‘e ve Kilis‘e gelmek istedim. 4 sene boyunca bu 2 il özellikle Suriyeli mülteciler konusunda inanılmaz önemli bir rol oynadılar. Özellikle Türkiye hükümeti fakat belki de en önemlisi Türk halkını cömertliğinin ve misafirperverliğini tanımak istedim. Çünkü gerçekten bu 4-5 sene Türkiye büyük bir yük taşıdı” dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER KONUSU

Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye‘ye bağış fonu veren ikinci ülke durumunda olduklarını söyleyen Moore, “Biz üzerine düşerek görevimizi yapmaya devam ediyoruz, bağış fonu veren ülkelerin ikincisiyiz. Özellikle ruh sağlığı isminde bir proje ve biz bu projeyi destekliyoruz. Bu konularda belediye başkanı ve valiyle çok samimi bir görüş alışverişi yaptık. Bu nedenle buraya geldim” ifadelerini kullandı.
FON VE TERÖR GRUPLARI

“Özgür Suriye Polisi” ismindeki polis örgütlenmesini desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında verilen ödeneklerin taşeron danışmanlık firması Adam Smith İnternational tarafından cihatçı örgütlere gönderildiği ve bundan doyalı İngiltere‘nin ödenekleri durdurduğu sorusunu yanıtlayan Moore, “Bu konuda bu tip iddiaları söylenirse, biz o zaman ciddiye alıyoruz. Bu nedenle eminim ki bu konuyu inceleyeceğiz. Bu incelemenin sonucu ne olacağını bilmiyorum, fakat kesinlikle bunu inceleyeceğiz” diye konuştu. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.