kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5594
EURO
34,8815
STERLIN
40,5791
BITCOIN
$66.374
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Günde 3-4 fincan kahve erken ölüm riskini azaltıyor!

Az miktarlarda kahve içmenigüvenli olduğu, günde 3 ya da 4 fincan kahvenin de sağlığa yararlı olabileceği sonucuna varıldı.

Günde 3-4 fincan kahve erken ölüm riskini azaltıyor!
24.11.2017
0
A+
A-

İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, az miktarlarda kahve içmenin güvenli olduğu, günde 3 ya da 4 fincan kahvenin de sağlığa yararlı olabileceği sonucuna varıldı.

İngiltere‘deki Southampton Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, az miktarlarda kahve içmenin güvenli olduğu, günde üç ya da dört fincan kahvenin de sağlığa yararlı olabileceği sonucuna varıldı.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Konuyla ilgili geçmişte yapılan araştırmaların toplu bir değerlendirmeden geçirildiği çalışmada kahve içmenin karaciğer rahatsızlıkları ve bazı kanser türleri riskini azalttığı görüldü.

HAMİLELİKTE KESİNLİKLE ÇOK ZARARLI

Ancak araştırmada, hamilelik sırasında çok kahve içmenin zararlı olduğu tezi de doğrulandı.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS hamile kadınların günde 200 miligram kafein almasını -iki fincan hazır kahve- tavsiye ediyor ve bunun üzerindeki kafeinin düşük yapma riskini arttırabileceğini belirtiyor.

ÜÇ-DÖRT FİNCAN İÇMEK KALBE İYİ GELİYOR

Araştırmacılar, günde üç ya da dört fincan kahve içenlerin, hiç içmeyenlere göre kalp hastalıkları ve bu hastalıklardan ölüm riskini azalttıklarını tespit etti.

KAHVEYİ ŞEKERSİZ, KREMASIZ, SÜTSÜZ İÇİN

Uzmanlar ayrıca, kahvenin, ek şeker, süt, krema veya yanında yağlı bir atıştırmalık olmadan “sağlıklı” bir şekilde içilmesini tavsiye ediyor.

Uzmanlar şu anda kahvenin sağlığa nasıl olumlu etkisi olduğunu tam olarak anlamanın zor olduğun ancak antioksidanların hücrelerin zarar görmesini önlüyor ya da yavaşlatıyor olabileceğini söylüyor. (BBCTÜRKÇE)

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.