kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5478
EURO
34,8217
STERLIN
40,4870
BITCOIN
$66.620
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Fransa’nın gözü İngiliz bankalarında

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini başlatan İngiltere bankalarının Fransa’da yatırım yapması için bir dizi teşvik önlemleri alınacağını açıkladı.

Fransa’nın gözü İngiliz bankalarında
08.07.2017
0
A+
A-

Fransa Başbakanı Edouard Philippe

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Avrupa Birliği‘nden ayrılma sürecini başlatan İngiltere bankalarının Fransa‘da yatırım yapması için bir dizi teşvik önlemleri alınacağını açıkladı.
Philippe, yaptığı açıklamada, “Paris’i bankalar için daha cazip ve rekabete açık hale getirebilmek konusunda kararlıyız. İlk etapta yabancı bankaların yüksek maaş alan çalışanları için ödeyeceği katma değer vergisini kaldıracağız. Daha önce kararlaştırılan ve gelecek yıl hayata geçmesi planlanan ticari işlemlerden alınacak vergiler de yine kalkacak.” dedi.
Fransız hükümetinin ayrıca Paris İstinaf Mahkemesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve yabancı şirketlerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik uluslararası ticaret mahkemesi kurmak için hazırlık başlatacağı ifade ediliyor.
Fransız basını, İngiltere‘nin AB‘den ayrılmasının ardından İngiliz bankalarının yeni şubeler açmak için Frankfurt, Dublin, Lüksemburg ve Paris arasında tercih yapacağı görüşünde. Basında yer alan haberlerde, vergi konusu, İngiliz bankalarının yatırım yapacakları AB ülkelerini belirlemelerinde de en önemli etken olacağı belirtiliyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçimden önce ekonomide daha çok “liberal politikalar” izleme vaadinde bulunmuştu. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.