kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
STERLIN
40,6464
BITCOIN
$64.413
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Yashika isyanı

Arkadaşları sokaklara döküldü, 175 bin imza toplandı. Onlarca milletvekili çağrıda bulundu, ancak hiçbirisi 19 yasındaki Yashika’nın sınırdışı edilmesini engelleyemedi.

Yashika isyanı
03.04.2014
0
A+
A-

yashika kapak foto web

Öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerinin geri gönderilmesini engellemek için ülke çapında kampanya başlattığı 19 yaşındaki Yashika Bageerathi, bütün çabalara karşın sınırdışı edildi. Enfield’de bulunan Oasis Academy’de okuyan genç kız, okulunu tamamlamasına 6 hafta kalmışken, güvenlik görevlilerinin nezaretinde zorla uçağa bindirilerek ülkesi Mauritus’a geri gönderildi. Yashika için gösteriler yapan arkadaşları haberi gözyaşları ile karşıladı.

İçişleri Bakanı Theresa May ise, haftalardır parlamento meydanında yapılan gösteriler, sosyal medya üzerinden yapılan çok sayıda çağrı ve toplanan 175 binden fazla imza ile onlarca milletvekilinin çağrılarına  kayıtsız kalarak Yashika’nın sınırdışı edilmesine izin verdi. Yashika’nın uçağa bindirildiği son gün on binlerce kişi Home Office ve Air Mauritus Havayolları’nın telefon ve mail adreslerini mesaj bombardımanına tuttu. 

İçişleri Bakanı Theresa May, arkadaşlarının gösterilerine, milletvekillerini taleplerine ve sosyal medya üzerinden yapılan bütün çağrılara kulak tıkadı.

İçişleri Bakanı Theresa May, arkadaşlarının gösterilerine, milletvekillerini taleplerine ve sosyal medya üzerinden yapılan bütün çağrılara kulak tıkadı.

Bakan Yashika isyanına kulak tıkadı

19 Mart tarihinden bu yana kampta tutulan ve Home Office’in sınırdışı edilmesi kararı verilen 19 yaşındaki Yashika Bageerathi ülkesine geri gönderildi. İçişleri Bakanı Theresa May, Yashika’nın sınırdışı edilmesini engellemek için başta okuduğu  Enfield Oasis Academy okulundaki arkadaşları olmak üzere binlerce kişinin çağrılarına kulak tıkadı.

Aralarında kendi partisinden David Burrowes gibi isimlerin de bulunduğu onlarca milletvekilleri, insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve gazetecinin, okulunu tamamlayıncaya kadar İngiltere’de kalmasına izin verilmesini talep ettiği Yashika, Çarşamba akşamı uçağa zorla bindirilerek ülkesi Mauritus’a geri gönderildi.

İngiltere’de eğitim camiasının bugüne kadar gördüğü en büyük dayanışma eylemlerinden birisini yaratan öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerinin başlattığı ve sosyal medya üzerinden ülke çapına yayılan kampanyaya rağmen ülkesine yollanan Yashika, yakınları tarafından  öldürüleceğini ileri sürerek Mauritius’a dönmek istemiyordu.

Sky News, Channel 5 gibi televizyon kanalları ve gazetelerin geniş yer verdiği Yashika’nin sınırdışı edilmesini engellemek için 175 bin dolayında imza toplanırken, Parlamento İçişleri Komisyonu Başkanı Keith Vaz’ın, Bakan Theresa May’e sınırdışını durdurması çağrısı da yanıtsız kaldı. Öğretmenlerinin mahkmeye son gün yaptıkları başvuru da bir kez daha reddedildi.

Yashika’nın ailesinin yaşadığı Palmers Green bölgesinin milletvekili Muhafazakar Parti’li milletvekili David Burrowes da, kararın öğrenim hakkının engellenmesi olduğunu söyleyerek geri adım atılmasını istemiş ve Yashika’nın annesini Parlamento Komisyonu’na götürerek dinlenmesini sağlamıştı. Öte yandan Yashika’nın annesi ve iki kardeşinden oluşan ailesinin de sığınma başvurusunun reddedildiği ve ülkeleri Mauritius’a geri gönderilmeye hazırlandığı bildiriliyor.

2011 yılında annesi ve kardeşleri ile birlikte Afrika ülkesi olan Mauritius’dan göç eden Yashika’nın yetişkin olarak değerlendirildiği için iltica dosyası ailesinden ayrı olarak ele alınmıştı.  Genç kızın okuduğu Oasis Academy’nin yöneticileri ve öğretmenleri, genç kızın 6 hafta içerisinde okulunu tamamlamasını ve ardından can güvenliğinin sağlanabileceği bir başka ülkeye geri gönderilmesini istiyordu.

Yashika’nın okul arkadaşları Cumartesi günü de Westminster’daki Parlamento meydanında bir  protesto gösterisi düzenlemişlerdi.

Yashika’nın okul arkadaşları Cumartesi günü de Westminster’daki Parlamento meydanında bir protesto gösterisi düzenlemişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.