kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
STERLIN
40,5426
BITCOIN
$63.519
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Son dakika! Londra’da saldırı… Ölü ve yaralılar var

Londra’dan son dakika haberi… İngiltere’nin başkenti Londra’da sıcak saatler yaşanıyor. Silah sesleri duyulan parlamento binası yakınlarında çok sayıda kişi yaralandı.

Son dakika! Londra’da saldırı… Ölü ve yaralılar var
22.03.2017
0
A+
A-

 

Londra’dan son dakika haberi… İngiltere’nin başkenti Londra’da sıcak saatler yaşanıyor. Silah sesleri duyulan parlamento binası yakınlarında çok sayıda kişi yaralandı. Westminster Köprüsü üzerinde yerde yatanların olduğu görüldü. En az bir kadının hayatını kaybettiği olayda, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgede iki ayrı saldırı gerçekleştirildiği anlaşıldı. Saldırılardan ilkinde, 10’dan fazla insan 4×4 araçla ezilerek yaralandı. Diğer olayda ise parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldıran bir şüpheli vuruldu.

İngiltere’nin başkenti Londra bugün akşamüstü saatlerinde, parlamento ve civarında yaşanan saldırılarla sarsıldı.

Saldırılardan birinde, parlamento bahçesinde bir polise bıçaklı saldırı düzenlendi. Polisin yaralandığı, parlamento binasına girmeye çalıştığı tahmin edilen saldırganın ise vurulduğu açıklandı.

“EN AZ 10 YARALI VAR” İDDİASI

İngiliz basındaki haberlerde, bölgedeki bir başka saldırıda ise 4×4 araçla Westminster Köprüsü üzerinde 10’dan fazla insanın ezildiği belirtildi. Reuters’ın servis ettiği bir fotoğrafta, bir otobüsün lastiğinin altında yatan bir kadının bedeni görüldü.

İki saldırının da aynı kişi tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz bilinmiyor. Ancak iddiaya göre, saldırgan önce araçla sivilleri ezdi, ardından da parlamento bahçesindeki polise bıçakla saldırdı.

GÖRGÜ TANIKLARI: ASYALI GÖRÜNÜMLÜ, 40’LI YAŞLARDA…

Bazı görgü tanıkları “Saldırgan Asyalı görünümlü, 40’lı yaşlardaydı. Aracını sivillere ve bisikletlilere çarpıp parlamento binasına sürdü” dedi.

PARLAMENTODA PANİK

Yerel saatle 14.35 sularında meydana gelen olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Milletvekillerinden parlamento binasından çıkmamaları söylendi.

Reuters muhabiri, yaralı sayısının en az 12 olduğunu bildirdi.

“TERÖR SALDIRISI”

Londra polisi, aksi yönde bir bilgi edinilene dek, olayı “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Olayın yaşandığı Westminster bölgesinde metro seferleri durduruldu, istasyonlar boşaltıldı. (HÜRRİYET)

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.