kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4424
EURO
34,7505
STERLIN
40,5546
BITCOIN
$64.005
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Süper Kupa’nın iptali dünya basınında

Süper Kupa’nın iptali dünya basınında
30.12.2023
0
A+
A-
Suudi Arabistan’da oynanması beklenen Süper Kupa finalinin iptali, dünya basınına da yansıdı. Haberlerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maça çıkmayı reddettiği belirtildi.

Suudi Arabistan’da bu akşam oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalinin iptal edilmesi dünya basınına da yansıdı. İngiltere’nin The Sun gazetesi, haberi okurlarına “Suudi Arabistan’daki Galatasaray-Fenerbahçe kupa finali ‘kulüpler oynamayı reddettiği için’ iptal edildi” başlığıyla duyurdu.

Gazete, maç öncesinde İstiklal Marşı’nın okunmasının, Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin sahada ve stadyumda olmasının ve oyuncuların tişörtlerinde Atatürk’ün resminin bulunmasının Suudi yetkililerce reddedildiği haberlerine atıfta bulundu.

REUTERS: KULÜPLER VE SUUDİ YETKİLİLER ARASINDA KAVGA

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı da Türkiye basınına dayandırdığı haberinde, kulüpler ile Suudi yetkililer arasındaki ‘kavga’ üzerine final maçının iptal edildiğini aktardı. Reuters, İstiklal Marşı’nın çalınmasına ve sporcuların maçtan önce Atatürk’ün resminin olduğu tişörtler giymesine izin verilmediği yönünde haberleri de hatırlattı.

DAILY MAIL: 100’ÜNCÜ YILA ÖZEL FORMAYLA ÇIKACAKLARDI

İngiltere’nin Daily Mail gazetesi de maç iptaline ilişkin haberinde, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın otelden ayrılmayı reddettiğine dikkat çekti. Kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüştüğünü aktaran gazete, Galatasaray’ın maçtan önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız!” ifadelerini kullandığını hatırlattı.

AL-MONITOR: SOSYAL MEDYADAN ATATÜRK RESMİ PAYLAŞTILAR

Washington merkezli Al-Monitor haber sitesi de okurlarına ‘Son Dakika’ olarak duyurduğu haberinde, Süper Kupa finalinin iptal edildiğini yazdı. Takımların ‘Suudi yetkililerin posterleri ve Atatürk pankartlarını yasaklaması üzerine maça çıkmayı reddettiğini’ aktaran haber sitesi, Türkiye basınına dayandırdığı haberinde, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin İstanbul’a doğru yola çıkmak üzere hazırlandığı bilgisini verdi.

Haberde, maçtan dakikalar önce Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer önde gelen Türk takımlarının sosyal medya hesaplarında Atatürk resimleri paylaştığı belirtildi.

BILD: SEBEP, SUUDİLER İLE DİN VE DEĞERLER ÇATIŞMASI

Almanya’nın Bild gazetesi de Süper Kupa maçının iptal edildiğini bildiren haberinde, iki takımın maça çıkmayı reddettiğini, ‘sebebin Suudiler ile din ve değerler çatışması olduğunu’ yazdı. Atatürk’ün Türkiye’de laikliği temsil ettiğini aktaran gazete, bunun Suudi Arabistan’a uymadığını, yönetimin bu düşünceyi reddettiğini belirtti.

Fenerbahçeli bir futbolcunun fotoğrafına da haberinde yer veren Bild, takımların ısınmaya üzerinde Atatürk’ün resmi olan tişörtlerle çıkmaya hazırlandığını kaydetti.

MIRROR: ATATÜRK’Ü ONURLANDIRMALARINA İZİN VERİLMEDİ

İngiltere’nin Mirror gazetesi, haberinde, “Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Türk Süper Kupa finali, Suudi Arabistanlı yetkililerin Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ü onurlandırmalarına izin vermeyi reddettiği için oynamayı reddetmesinin ardından iptal edildi” dedi.

HEUTE: SİYASİ SEMBOLLER VE FİNAL MAÇI İPTALİ

Avusturya’nın Heute haber sitesi, maç iptali haberini “Siyasi semboller: Türk Süper Kupası iptal edildi” başlığıyla duyurdu. Türkiye futbolunda öfke yaratan bir olayın daha yaşandığı yorumunu yapan Heute, final maçının başlamadan hemen önce iptal edildiğini aktardı.

Atatürk’ün tişört ve pankartlarının yasaklandığı haberlerine atıfta bulunan site, iki takımın protesto amacıyla ısınmaya üzerlerinde Atatürk’ün resminin olduğu tişörtlerle çıkmaya hazırlandığını yazdı. Haberde, iptal kararının ardından iki takımın Türkiye’ye doğru yola çıkmaya hazırlandığı bilgisi de paylaşıldı.

KICKER: CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA SKANDAL

Almanya’nın Kicker haber sitesi, Süper Kupa final maçının iptalini “Cumhuriyet’in 100’üncü doğum gününde skandal: Riyad’daki Türk Süper Kupası iptal edildi” başlıklı haberiyle duyurdu. Haberde, iptal kararının sebebinin, ev sahibi ülke ile iki kulüp arasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğu belirtildi. Kicker, final maçının ne zaman ve nerede oynanacağının henüz netlik kazanmadığını yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.