kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2553
EURO
34,6209
STERLIN
40,4283
BITCOIN
$57.480
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
17°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Avrupa Birliği’nden Türk vatandaşlarına kötü haber

Avrupa Birliği’nden Türk vatandaşlarına kötü haber
21.12.2023
0
A+
A-

Avrupa Birliği üyesi ülkeleri yasa dışı göçü önleme konusunda anlaştı… Alınan kararlar arasında iltica hakkı olmayan Türk vatandaşlarına yapılacak uygulamalar da değişti.

Ülkesine kaçak göç önlemek için harekete geçen Almanya, sınır kontrollerini artırmasının ardından bu kez Avrupa Birliği ile Brüksel’de “kaçak göçün önlenmesi” için bir anlaşmaya vardı.

Anlaşma, iltica kabul oranları yüzde 20’nin altında (Türkler için yüzde 14) olan ülkelerden gelenlerin, AB’ye alınmamasını öngörüyor.

Çarşamba günü varılan anlaşma, usulen Avrupa Konseyi ve Parlamentosu tarafından onaylanacak. 2024’ün yaz aylarında yürürlüğe girmesi beklenen anlaşmaya şöyle işleyecek:

– TÜRK, TUNUSLU, HİNDİSTANLI KAMPLARA: AB’ye kaçak girip iltica talep eden ya da etmeyen Türkler, Hintler, Tunuslular, Bangladeşliler, Faslılar, Sırplar, Bosnalılar ve Tunuslular sınırlarda oluşturulan kamplara alınacak. Bu kamplar, AB’nin dış sınırlarında olacak. Yani bu kişiler AB’ye alınmayacak.

– 30 BİN VE 120 BİN KİŞİLİK: Kamplar, 30 bin kişiden oluşacak ardından kapasite 120 bine kadar çıkacak. Burada kalacak kişilerle ilgili 7 günde kişi hakkında karar verilecek ve geldiği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye gönderilecek. Hangi ülkeden geldiği bilinmeyenler Afrika’ya (Gana ya da Ruanda) bile gönderilebilecek. Çocuklar ve küçük çocuğu olan ailelere özel bakım hizmetleri sunulucak, mağdur olmamaları sağlanacak.

– PARMAK İZİ, İLK GELİNEN ÜLKE: Sınır dışılarda ve kimlik tespitlerinde tüm AB tarafından görülen parmak izleri dikkate alınacak. Ayrıca, sınır dışı kararı için karar verme süreci 28 güne çıkarılacak ve polisin arama alanları genişletilecek.

– 12 HAFTADA TAMAMLANACAK: Amaç, hem gerçekten iltica hakkı olanları ayırmak hem de haksız olanların, bunları engellemesini önlemek. Bu amaçla, tüm iltica prosedürleri hızla tamamlanacak ve 12 haftada işlemler bitecek. Durumu netleşmeyenler de geldikleri ülkeye gönderilecek.

– ALMANYA DAHA DA SERTLEŞTİ: Almanya ise, yeni Vatandaşlık Reformu’nu bir kez daha İçişleri Komisyonu’ndan geçirirken, “iltica ve sınır dışı konusunda” daha sert bir tutum izleme kararı aldı. Buna göre, işlem için polise tanınan hak düşürücü süre uzatıldı. Yurtlarda tüm odalara girip arama yapma ve kimlik tespiti yetkileri getirildi.

– SINIR DIŞI SIRASINDA AVUKAT: İltica hakkını kötüye kullanmak isteyen ya da süreyi uzatmak isteyenlere karşı sınır dışı işlemleri sırasında bir avukat görevlendirilecek. Almanya’nın atadığı bu avukatlar, sınır dışına nezaret edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.