kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.915
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Netanyahu’dan ‘rehine’ açıklaması: İlerleme kaydediyoruz

Netanyahu’dan ‘rehine’ açıklaması: İlerleme kaydediyoruz
21.11.2023
0
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile gerçekleşmesi beklenen esir takası anlaşmasında ilerlemeler olduğunu, yakında güzel haberler almayı umut ettiklerini söyledi. Anlaşmanın akşam saatlerinde toplanacak kabinenin ardından açıklanması bekleniyor.

Askerleri ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile yapılması planlanan esir takası hakkında açıklama yaptı.

Netanyahu, esir takası anlaşması için yürütülen müzakerelerde ilerleme olduğunu söyledi ve “Yakında güzel haberler almayı umut ediyoruz” dedi.

Netanyahu’nun esir takası anlaşmasını görüşmek üzere bu akşam önce Savaş Kabinesi’ni daha sonra da Güvenlik Kabinesi’ni toplayacağı bildirildi.

İsrail kabinesinin bu akşam yerel saatle 17.00’de toplanacağı belirtildi.

İsrail basını, Toplantıda kabinenin İsrail ile Hamas arasında beklenen esir takası anlaşmasını onaylayacağı ifade etti.

KATAR: İNSANİ ARA YAKIN

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, ülkesinin aracılığında yürütülen müzakerelerde, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde çatışmalara insani ara verilmesinin yakın olduğunu söyledi.

Ensari, Katar’ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerden oldukça iyimser olduklarını belirtti.

Gazze Şeridi’nde çatışmalara insani ara verilmesine ilişkin müzakerelerin son aşamaya ulaştığına işaret eden Ensari, “Anlaşmaya varma hususunda bugüne kadar bulunduğumuz en yakın noktadayız” dedi.

“İŞ KATAR’DA”

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk de sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Artık iş Katar’da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak” ifadelerini kullanmıştı. Rişk, anlaşma gereğince yardımların girmesi ve her iki taraftan kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasından söz edildiğini aktarmıştı.

ANLAŞMA NASIL OLACAK?

Bugün Reuters’a konuşan bir kaynak, “Anlaşma, çatışmalara birkaç günlük ara verilmesini, Hamas’ın 50 civarında sivil rehineyi serbest bırakmasını ve Filistinli kadın ve çocukların İsrail hapishanelerinden salınmasını öngörüyor” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.