kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3273
EURO
34,6252
STERLIN
40,6662
BITCOIN
$62.354
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cuma parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Pilot, yolcu olarak bindiği uçağı düşürmeye çalıştı

Pilot, yolcu olarak bindiği uçağı düşürmeye çalıştı
24.10.2023
0
A+
A-

ABD’de izinde olan pilot David P. Emerson’ın Alaska Havayolları’na ait bir uçağı düşürmeye çalışmaktan tutuklandığı bildirildi. Emerson 83 defa cinayete teşebbüs ile suçlanıyor.

Tıbbi gerekçelerle 2 aydır izinli olan 44 yaşındaki pilot David P. Emerson, Alaska Havayolları’nın 2059 numaralı uçuşuna bindi.

Havayollarından yapılan açıklamaya göre Emerson, Washington’dan Kaliforniya’ya giden uçağın kokpitinde kaptan ve yardımcı pilotun hemen arka tarafında yer alan koltuğa oturdu.

Havayolları, Emerson’ın uçuş sırasında “uçağın motorlarının çalışmasını bozmaya çalıştığını” ancak başaramadığını bildirdi.

Emerson’ın yangın söndürme sistemlerini çalıştırarak uçağın motorlarını devre dışı bırakmaya çalıştığı belirtildi.

Yaptığının fark edilmesi üzerine Emerson, mürettebat tarafından bir eylem gerçekleştiremeyecek konuma getirildi.

“YERE İNDİĞİMİZ ANDA…”

Uçaktaki ses kayıtlarına göre bir pilot Hava Trafik Kontrol Bürosu’na olayı şu ifadelerle anlattı:

“Burada motorları kapatmaya çalışan bir kişi var. Şu anda arkada, bir problem çıkarmıyor. Yere indiğimiz anda kolluk kuvvetlerinin müdahale etmesini istiyoruz.”

Portland’a iniş yapılmasının ardından gözaltına alınan David P. Emerson’a uçakta bulunan kişi sayısı olan 83 defa “cinayete teşebbüs” suçlaması yöneltildi.

“KARAKTERİNE AYKIRI”

Pilotu tanıyan bir uçuş kulübünün başkanı, nazik bir aile babası olarak tanımladığı Emerson için “Bu karakterine çok aykırı. Bu delice” dedi.

ABD’de pilotların görev dışında evlerine dönerken veya gelecekteki bir uçuşlarına hazırlık için kokpitte bir koltuğa oturmasının standart bir uygulama olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.