kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.876
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Dizaynına da gücüne de aşık olacağınız Ford Mustang GTD tanıtıldı

Dizaynına da gücüne de aşık olacağınız Ford Mustang GTD tanıtıldı
18.08.2023
0
A+
A-

Amerikan otomotiv devi Ford, bugün gerçekleştirdiği bir aktiflikte 2025 model olarak lanse ettiği yeni yarış arabası “Mustang GTD“yi tanıttı. Ford Mustang GT3’ün yeni bir versiyonu olarak karşımıza çıkan araba, sözün tam manasıyla canavar. Gelin daima birlikte bu yarış arabasının tasarımına ve derin bir iç çektirecek özelliklerine yakından bakalım.

2024’ün sonu yahut 2025’in başında piyasaya sürülecek Ford Mustang GTD, Mustang’in alışmış olduğumuz kalıplı dizaynını benimsiyor. Gerek art aydınlatma, gerekse ön kısımdaki modüllü ızgara, bu aracın bir Mustang olduğunu anında anlamamıza yardımcı oluyor. Nispeten ince LED farlarla donatılan araba, hiç olmadığı kadar güzel ve sert duruyor.

Karşınızda 2025 Ford Mustang GTD

2025 Ford Mustang GTD, üzerinde modifiye yapmaya gerek olmayan bir araba. Çünkü araç aslında fabrika çıkışından modifiyeli. Bu bağlamda; body kit, kaputtaki havalandırma alanları ve spoyler, araçta dikkat çeken tasarım ögeleri ortasında yer alıyor. Spoyler demişken, art kısımda iri yapıdaki çift egzoz çıkışı ile aydınlatmaları da içine alan kavisli yapı, hayli dikkat cazip görünüyor.

Siz kıymetli takipçilerimize düşleri süsleyecek bu arabanın iç dizaynını da göstermek isterdik. Fakat bunu yapamıyoruz zira Ford, bu yarış arabasının iç dizaynını göstermedi. Lakin yapılan açıklamaya nazaran kabinde iki koltuk bulunuyor. Süet, deri ve karbonfiber materyallerle oluşturulan ömür alanı, titanyum materyalden üretilen bir seri numarası plakasına ev sahipliği yapıyor. Açıklamalara nazaran bu plaka, geçmişte üretilen bir Lockheed Martin F-22 savaş uçağının modüllerinin yine dönüştürülmesi ile imal edildi.

2025 model Ford Mustang GTD’nin yarış odaklı araba olduğundan bahsetmiştik. Artık biraz bunun ayrıntılarına inelim. Ford mühendisleri, 20 inçlik jantların ön kısmında 12.8 inç, art kısmında ise 13.58 inçlik lastikler tercih ettiler. Bu lastikler, “yarı aktif” olarak anılan bir süspansiyon sistemine bağlandılar. Süspansiyonla entegre çalışan Track Mode isimli özellik faal edildiğinde, araç yüksekliği 40 milimetre azalacak. Bu ortada; şanzımanın otomobilin art kısmına yerleştirildiğini belirtelim. Bunun nedeni, aracın ağırlık istikrarının sağlanması.

Ford’un açıklamasına nazaran güzel yarış arabasının kaputunun altında, 5.2 litrelik V8 motorbulunuyor. Ford, beygir gücü ve tork bedelini resmi olarak açıklamadı lakin dal kaynaklarına nazaran Ford Mustang GTD, en azından 800 beygir gücündeki bir araba olarak karşımıza çıkacak. Öte yandan; aracın azamî süratiyle ilgili de resmi bilgi sahibi değiliz lakin yetkililer, yeni bir Nürburgring rekoru kırmak için bu arabası tasarladıklarını söylediler. Yani 2025 Mustang GTD, ultra hızlı bir araba olarak karşımıza çıkacak.

Ford Mustang GTD için fiyat açıklaması yapılmadı. Fakat aracın piyasaya sürülmesine hala çok uzun bir müddet olduğundan, bunun olağan olduğunu söyleyebiliriz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.