kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
STERLIN
41,0226
BITCOIN
$70.474
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İtalyan mafya örgütü ‘Ndrangheta’ya büyük operasyon: 10 ülkede 132 kişi gözaltına alındı

İtalyan mafya örgütü ‘Ndrangheta’ya büyük operasyon: 10 ülkede 132 kişi gözaltına alındı
03.05.2023
0
A+
A-

İtalyan mafya örgütü Ndrangheta’ya büyük darbe vuruldu. Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yapılan açıklamada, Belçika, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Slovenya, İspanya, Romanya, Brezilya ve Panama’daki kolluk kuvvetleri ile ortak yürütülen operasyon kapsamında İtalyan mafyası örgütü Ndrangheta üyesi 132 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ndrangheta, Avrupa’daki kokain ticaretinin çoğundan sorumlu

Dünyanın en güçlü suç şebekelerinden biri olan Ndrangheta’ya yönelik operasyonda, kolluk kuvvetlerinin çok sayıda adrese baskın düzenlediği aktarılan açıklamada, operasyona 2 bin 770 personelin katıldığı belirtildi. Açıklamada, Ndrangheta’nın vergi kaçakçılığından, silah kaçakçılığından, kara para aklamadan, rüşvetten, şiddet olaylarından ve Avrupa’nın kokain ticaretinin çoğundan sorumlu olduğu vurgulandı.

Örgütün, Güney Amerika’dan Avrupa’ya ve Avustralya’ya kadar uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ifade edilen açıklamada, “Yetkililer, örgütün Kolombiyalı organize suç grubu ‘Gulf Clan’ ve Ekvador’da ve birçok Avrupa Ülkesinde faaliyet gösteren Arnavutça konuşan bir suç grubuyla ortak çalıştığını ortaya çıkardı. Ndrangheta klanları Pakistan’dan Güney Amerika’ya uluslararası ateşli silah kaçakçılığına karışmış, kötü şöhretli suç örgütü PCC’ye (Primeiro Comando da Capital) kokain sevkiyatı karşılığında silah sağlamıştır” denildi.

Kazandıkları parayı gayrimenkul ve ticari faaliyetlerle aklamışlar

Belçika, Almanya, İtalya, Portekiz, Arjantin, Uruguay ve Brezilya’da büyük yatırımlara sahip kapsamlı bir küresel kara para aklama sistemindeki para akışının izlendiği aktarılan açıklamada, suç örgütünün, kazandığı parayı gayrimenkullere, restoranlara, otellere, araba yıkama şirketlerine, süpermarketlere ve diğer ticari faaliyetler yoluyla akladığı belirtildi.

“İtalyan organize suçuyla mücadelede şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük operasyonlardan biri”

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser yaptığı açıklamada, “Bugünkü baskınlar, İtalyan organize suçuyla mücadelede şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük operasyonlardan biri” ifadelerini kullanarak, Ndrangheta’ya ciddi bir darbe vurduklarını vurguladı.
Belçika Federal Savcısı Antoon Schotsaert, “Tutuklananlar arasında, yalnızca Belçika’da değil, diğer Avrupa ülkelerinde de örgütte önemli yere sahip çok sayıda üst düzey kişinin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.