kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
STERLIN
40,9220
BITCOIN
$70.786
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kraliyet Ailesi’nde büyük panik: ‘Prensesin hayatı tehlikede’

Kraliyet Ailesi’nde büyük panik: ‘Prensesin hayatı tehlikede’
14.10.2022
0
A+
A-

Hollanda’da Kraliçe Maxima ve Kral Willem-Alexander’ın 18 yaşındaki kızları Veliaht Prenses Catharina-Amalia’ya yönelik tehditler panik yarattı. Uyuşturucu çetelerinin prensesi kaçırabileceği korkusu üzerine 18 yaşındaki Catharina-Amalia öğrenci evinden ayrılıp saraya kapandı.

Hollanda’da 18 yaşındaki Veliaht Prenses Catharina-Amalia, suç çeteleri tarafından hedef alınabileceği korkusuyla Amsterdam’da kaldığı öğrenci evinden saraya taşındı.

Hollanda Kraliyet Ailesi’nden yapılan açıklamada, prensesin sadece Amsterdam Üniversitesi’ndeki derslerine katılmak için evinden çıktığı ancak yine de güvenlik kaygılarının giderilemediği belirtildi. Kraliçe Maxima ve Kral Willem-Alexander’ın kızlarının Lahey’deki Huis ten Bosch Kraliyet Sarayı’na dönmesine karar verdiği kaydedildi.

KRAL VE KRALİÇE: NORMAL BİR HAYATI YOK

Hollanda basınına konuşan Kraliçe Maxima, en büyük kızları olan Catharina-Amalia’nın artık evden pek çıkamadığını ve artan endişenin genç kızın hayatını tümüyle etkilediğini söyledi. Kraliçe, “Bu onun için çok zor. Diğerleri gibi normal bir öğrenci yok. Çocuğunuzun bu şekilde yaşadığını görmek çok acı verici” dedi. Kral Willem-Alexander da “Bunu tarif edemem, gerçekten çok zor” diye konuştu.

Prenses Amalia, annesi Kraliçe Maxima ve babası Kral Willem-Alexander ile.

Üniversitede siyaset, psikoloji, hukuk ve ekonomi eğitimi alan prenses, birçok genç öğrenci gibi Amsterdam’da arkadaşlarıyla aynı evde kalıyordu.

UYUŞTURUCU ÇETELERİ PEŞİNDE

Prensesin hayatını tehdit eden endişeler bir süredir Hollanda basının gündeminde. Yayın organları geçen ay uyuşturucu çetelerinin prensesi kaçırabileceği endişeleri nedeniyle güvenlik seviyesinin artırıldığını yazmıştı. Haberlerde bu yönde tehditlerin arttığı kaydedilmişti.

Hollanda emniyetinden ise prensese yönelik tehditlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Başbakan Mark Rutte, tehditlerle ilgili ayrıntı veremeyeceğini ama bu konuda çok endişeli olduğunu açıkladı.

Prenses Catharina-Amalia, geçen sene devletten alabileceği yıllık 1,6 milyon euroluk ödeme hakkından feragat etmiş, bu parayı almanın kendini rahatsız hissettireceğini belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.