kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4491
EURO
34,4771
STERLIN
40,4019
BITCOIN
$63.708
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Biden ve Putin Ukrayna’yı görüşmek için ‘prensipte anlaştı’

Biden ve Putin Ukrayna’yı görüşmek için ‘prensipte anlaştı’
21.02.2022
0
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’yı konuşmak üzere bir zirvede biraraya gelmek için ilkesel olarak anlaştığı açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna krizini yatıştırma amaçlı bir zirvede biraraya gelmek üzere ilkesel olarak anlaştığı açıklandı. Haber, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dün iki liderle telefon üzerinden gerçekleştirdiği mekik diplomasisinin ardından geldi.

Élysée Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un Putin ve Biden’ı bir zirveye davet ettiği, iki liderin de ilkesel olarak anlaştığı belirtildi. Açıklamada, zirvenin içeriğinin ABD ile Rusya’nın dışişleri bakanları Anthony Blinken ve Sergey Lavrov’un 24 Şubat günü (perşembe) yapacağı görüşmede belirleneceği bilgisi verilirken, “Zirve sadece, eğer Rusya Ukrayna’yı işgal etmezse düzenlenebilir” denildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da, ‘bir işgalin gerçekleşmemesi halinde’ Biden’ın Putin’le biraraya gelmeyi prensipte kabul ettiği belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Diplomasiye her zaman hazırız. Aynı zamanda, Rusya’nın bunun yerine savaşı seçmesi halinde, hızla ağır yanıtlar vermeye de hazırız” derken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığı iddiasını yineledi.

İşgal iddialarını kesin bir dille reddeden Rusya’dan ve Ukrayna’dan henüz Putin-Biden görüşmesi hakkında bir açıklama gelmedi.

Macron dün Putin’le, toplamda üç saat süren iki telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu iki görüşmenin arasında da Biden’la 15 dakika süren bir telefon konuşması yapmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes sağlamayı hedeflediğini açıklamıştı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.