kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3405
EURO
34,9270
STERLIN
40,8530
BITCOIN
$59.765
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Squid Game’deki telefon numarası gerçek çıktı, hayatları karardı

Squid Game’deki telefon numarası gerçek çıktı, hayatları karardı
08.10.2021
0
A+
A-

Netflix’in izlenme rekorları kırmaya doğru giden Güney Kore dizisi Squid Game, son günlerde yarattığı telefon kriziyle gündeme geliyor. Dizide geçen telefon numarasının gerçek bir kişiye ait olması, yine söz konusu numaraya yakın telefon numaralarının bulunması sahiplerini yıldırdı.

Netflix’in distopik dizisi dünya çapında gişe rekorları kırma yolunda ilerlerken bazı Güney Korelilerin de hayatını kâbusa çevirdi.

Netflix Inc.’in hit dizisi Squid Game’in ilk sahnelerinden birinde görülen ve arayanı ölüm kalım yarışmasına davet eden sekiz haneli telefon numarası ve hatta yanlış çevrilen tahminler, gerçek Güney Korelilere ait.

Seul’de 26 yaşında bir ofis çalışanı olan Hanna Kim, 17 Eylül’de başlayan diziden çok keyif aldı ve tüm arkadaşlarına tavsiye etti. Gösterideki telefon numarasının kendisinden sadece iki basamak farklı olduğunu bile fark etmedi. Ancak Kim, Kolombiya’dan bile gelen aramalarla yaşamaya başladı. Kim, çoğu kişinin hemen kapattığını, bazılarının ise “Squid Game mi” diye sorduğunu anlatıyor.

Netflix’e ve Güney Koreli prodüksiyon şirketi Siren Pictures’a şaka çağrılarıyla nasıl başa çıkacaklarını sorduğunu ancak şirketlerin, onun gibi mağdur olan insanlara maddi tazminat ödemeyeceklerini söyledi. Her iki şirket de bireysel vakalar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İLK SAHNEYİ DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bir Netflix sözcüsü ise karışıklığı çözmek için şirketin, telefon numaralı sahneleri düzenlemek için Siren Pictures ile birlikte çalıştığını söyledi. Ancak telefon numarası Netflix’te ve YouTube’da 20 milyondan fazla görüntülenen resmi Squid Game’in fragmanının açılış sahnelerinde görünmeye devam ediyor.

Güney Kore’de küçük bir işletmesi olan bir başka kişinin telefon numarasıyla dizideki numara ise tamamen aynı. İşletme sahibi, Squid Game’in yayınlanmaya başlamasından günler sonra verdiği röportajlarda, günde 4.000 çağrı aldığını (ortalama 20 saniyede bir) ve geceleri uykuya dalmak için ilaca ihtiyacı olduğunu söyledi.

Karışıklıktan muzdarip adam, arayanların genellikle kendisine Squid Game’e katılmak istediklerini söylediğini anlatıyor. Numarası işiyle bağlantılı olduğu için de kolay kolay değiştiremeyeceğini belirtiyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.