kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
STERLIN
40,6455
BITCOIN
$57.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

George Floyd davası: Chauvin 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

George Floyd davası: Chauvin 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
26.06.2021
0
A+
A-

ABD’nin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020’de siyah Amerikalı George Floyd’u öldürmekle suçlanan beyaz eski polis memuru Derek Chauvin’in yargılandığı davada karar açıklandı.

Hennepin County mahkemesinde görülen duruşmada, Yargıç Peter Cahill, Chauvin’i 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mart ve Nisan aylarında yapılan ve altı hafta süren ilk duruşmada, jüri üyeleri Chauvin’i ikinci derece, üçüncü derece cinayet ve ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulmuştu.

Daha önce kefaletle serbest kalan Chauvin, 20 Nisan’daki duruşmada suçlu bulunduktan sonra kelepçelenip gözaltına alınmıştı. Chauvin, Oak Park Heights’taki cezaevinde tecritte tutuluyordu.

George Floyd’un boynuna diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca bastıran Chauvin, onu nefessiz bırakarak ölümüne yol açmakla suçlanıyordu.

Avukatları, jürinin görevi kötüye kullanması nedeniyle Chauvin’in yeniden yargılanmasını istedi. Ancak yargıç bu talebi reddetti.

Savcılık ise Chavin’in 30 yıl hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Minnesota eyaletinde ikinci derece cinayet için en yüksek hapis cezası 40 yıl.

Karar öncesinde mahkemede ilk kez konuşan Chauvin, “Yasal nedenlerden dolayı tam ifade veremeyeceğini” belirttikten sonra “Floyd ailesine başsağlığı dilemek istediğini” söyledi.

George Floyd’un kardeşi: Floyd ailesi ömür boyu hapse mahkum

Karar duruşmasında, sanık avukatlarının ve savcılığın konuşmasından önce George Floyd’un aile üyeleri söz alarak Floyd’un ölümünün etkileri hakkında konuştu.

Floyd’un küçük kızı Gianna, babasını özlediğini, ama “hala anılarında” olduğunu söyledi.

George Floyd’un erkek kardeşi Philonise ise Floyd’un ölümünü gösteren videoları gece kabus olarak gördüğünü, Floyd ailesinin “ömür boyu hapse mahkum” olduğunu ve “George’u bir daha asla göremeyeceklerini” söyledi.

Olay günü Cauvin ile birlikte görev yapan diğer polis memurları J Alexander Kueng, Tou Thao ve Thomas Lane ikinci derece kasıtsız cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklıkla suçlanıyor.

Üç eski polisin duruşmasının Mart 2022’de yapılması öngörülüyor.

Dört polis memuru ayrıca Geroge Floyd’un sivil haklarını ihalelle de suçlanıyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.