kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4736
EURO
34,7873
STERLIN
40,5772
BITCOIN
$63.944
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Belediye meclisinde soyunarak protesto etti

Belediye meclisinde soyunarak protesto etti
29.03.2021
0
A+
A-

ABD’de Asyalılara ve azınlıklara yönelik ırkçılık son dönemde artarken, Ohio’da belediye meclisinde görevli Lee Wong çok net bir mesaj vererek herkesin dikkatini çıkardı.

Ülkede son dönemde iyice artan Asyalılara karşı şiddet ve ırkçılığa tepki gösteren Ohio’daki West Chester Belediyesi’nde görevli 69 yaşındaki savaş gazisi Lee Wong, önceki gün katıldığı toplantıda ırkçılığa ve protestolara karşı çok net bir mesaj verdi.

Wong, vatanperverlik ve milliyetçilik konusunda kendisini eleştirenleri adeta topa tuttu. Kısa bir süre içerisinde sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran bir konuşma yapan Wong, ABD’de Asyalılara karşı uygulanan ırkçılık ve ayrımcılıktan bıktığını söyledi.

Toplantıda söz alan Wong, “Beni yanlış anlamayın ben bu topluluktaki insanları çok seviyorum fakat bazı anlayışsız insanlar bana gelip benim yeteri kadar Amerikalı olmadığımı söylüyor ya da vatan sevgimi sorguluyorlar. Bundan korkmuyorum ve artık bundan bıktım” dedikten sonra belediye binasındaki toplantıda gömleğini çıkarmaya başladı.

“ANAYASADA HEPİMİZ EŞİTİZ”

Atletini sıyıran Wong vücudundaki yara izlerini gösterdi. ABD ordusunda 20 yıl görev aldığını söyleyen Wong, bu yaraların da görev sırasında alındığını söyleyerek insanların artık Asyalılara karşı ırkçılık yapmaması gerektiğini söyledi.

Wong konuşmasında, “Ben 69 yaşındayım ve size vatanseverliğin ne olduğunu göstereceğim. İşte bu benim kanıtım. Bu yaralar askerde görevliyken oluştu. Bu sizin için yeteri kadar milliyetçi mi? Sokakta bana garip baktıklarında utanmıyorum, bu durumdan utanmıyorum. Daha önce insanlar bana garip bakıyorlardı, benim bu ülkeye sadık olup olmadığımı sorguluyorlardı. Benim yeteri kadar ABD’li olup olmadığımı sorguluyorlardı. Ama Amerikan anayasasına göre biz insanlar, hepimiz eşitiz. Bu durum sen daha üstünsün sen değilsin demek değil” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.