kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Putin,Biden’ın ‘katil’ suçlamasına yanıt verdi: ‘Kendi diyen kendi olur’

Putin,Biden’ın ‘katil’ suçlamasına yanıt verdi: ‘Kendi diyen kendi olur’
18.03.2021
0
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisi için kullandığı “katil” ifadesine çocukluğunda kullandığını söylediği bir ifade ile yanıt verdi ve “insanlara taktığınız isimler, en iyi sizin için geçerlidir” dedi.

Devlet televizyonu Rossiya 24’e konuşan Putin, “katil” suçlamasına verdiği yanıtta, “Sağlıklı olsun. Ona sıhhat diliyorum. Şaka yapmıyorum, kinaye yapmadan söylüyorum bunu” şeklinde konuştu.

Rus lider sözlerinin devamında Amerika’nın kolonicilik tarihini hatırlattı ve düşmana karşı nükleer silah kullanan tek ülke olduğunu da savundu.

ABD Başkanı Joe Biden, ABC News kanalı ile yaptığı söyleşide, Rusya liderinin “bir katil” olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Biden bu sözleri, Putin’in geçen Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerine müdahaleye onay verdiğini söyleyen Amerikan istihbarat raporunu yorumlarken sarf etti.

Raporda Rusya, seçime eski Başkan Donald Trump lehine tesirde bulunmaya çalışmakla suçlanıyordu.

Washigton Büyükelçisi geri çağrıldı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya lideri Vladimir Putin hakkında söylediği sözlerin ardından, Rusya’nın Washigton Büyükelçisi görüşmeler için Moskova’ya çağırıldı.

Kremlin bu adımın “ABD’yle ilişkilerde geri döndürülemez bozulmayı” önlemek için atıldığını söyledi.

Rusya hükümeti Büyükelçi Anatoli Antonov’un, ABD’yle ilişkiler bir “çıkmaza” girdiği için çağırıldığını belirtti.

Moskova’nın kararı, ABD Başkanı Biden’ın Putin’in seçime müdahale iddiaları için “bedel ödeyeceği” sözlerinin ardından alındı.

Putin’in Sözcüsü Dimitry Peskov, suçlamalara herhangi bir kanıt gösterilmediğini ve ikili ilişkilere daha da zarar vereceğini belirtti.

ABD’nin, rapordaki saptamalar nedeniyle gelecek hafta Rusya’ya ambargolar uygulaması bekleniyor.

Rus Dışişleri Bakanlığı ne dedi?

Bakanlığın yazılı açıklamasında “Rusya’nın ABD’deki Büyükelçisi Anatoli Antonov ABD’yle ilişkiler konusunda ne yapılması gerektiğinin analiz edilmesi için Moskova’ya çağırıldı” denirken, Moskova’nın “ilişkilerde tamir edilemez bir bozulmayı önlemekle” ilgilendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca “Bizim için en önemli şey, Washington bir çıkmaza sokarken Rus-Amerikan ilişkilerini düzeltmenin yollarını tespit etmek” ifadeleri de yer aldı.

Biden ne demişti?

Biden, Ocak sonunda yaptığı telefon konuşmasında Putin’i seçime müdahale iddialarına verilecek potansiyel yanıtla ilgili uyardığını belirtti ve “Bir bedel ödeyecek” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.