kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5808
EURO
35,0133
STERLIN
40,8104
BITCOIN
$64.378
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Biden: Pfizer ya da Moderna’nın koronavirüs aşısını tereddüt etmeden yaptırırım

Biden: Pfizer ya da Moderna’nın koronavirüs aşısını tereddüt etmeden yaptırırım
19.11.2020
0
A+
A-

Başkan seçilen Joe Biden pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Başkan Donal Trump’ın Beyaz Saray ekibinden Covid-19’u atlatma çabalarında işbirliğinde bulunmalarını istedi ve “aşı yaptırmada tereddüt etmeyeceğini” belirtti.

Biden gazetecilere yaptığı açıklamada, “Eğer Fauci, Moderna ve Pfizer güvenli olduğu ve yaptırılabileceği sonucuna varırsa aşı olmakta tereddüt etmem” dedi.

Biden, “Şu an insanların aşıyı sorgulamasının tek sebebi Donald Trump” diye ekledi.

Başkan seçilen Biden, Trump yönetimini, geçiş dönemine dair toparlanma çabalarına uymayarak sergilediği “sorumsuz” davranıştan ötürü kınarken “aşının insanlara ulaşmasının biraz zaman alacağını” da kaydetti.

Biden ve başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris açıklama yapmadan önce iş dünyası ve işçi sınıfı liderleriyle bir araya gelmiş, Senato’ya Demokratların ağırlıkta olduğu Temsilciler Meclisi’nin bu yıl kabul ettiği geniş kapsamlı Koronavirüs yardım tasarısını geçirmesi çağrısında bulunmuştu.

HEROES Yasası (Sağlık ve Ekonomide İyileşme Acil Çözümler Yasası, ‘kahramanlar’ anlamına gelen ‘HEROES’ kısaltmasıyla adlandırılıyor) olarak bilinen 3 trilyon dolarlık (yaklaşık 23 trilyon TL) tasarı, Amerikalıların çoğuna doğrudan nakit ödeme yapmanın yanı sıra ülke çapında 250 binden fazla kişiyi öldüren pandemiden etkilenenlere kapsamlı bir dizi kaynak sağlayacak.

Biden’ın bu açıklamaları, günlük istihbarat brifingleri dahil olmak üzere Trump yönetiminin yeni seçilen başkana normal bir geçişin gerektirdiği önemli materyalleri vermeyi reddettiği bir sırada geldi. Seçim sürecine bir yığın yasal itirazda bulunma yemini eden ve bu girişimlerinin birçoğu mahkemeler tarafından reddedilen Trump, Biden karşısında mağlubiyeti hâlâ kabul etmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.