kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
STERLIN
40,3300
BITCOIN
$66.146
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘Big Brother’ evindeki yarışmacılar kornavirüs salgınını 3 ay sonra öğrendi

‘Big Brother’ evindeki yarışmacılar kornavirüs salgınını 3 ay sonra öğrendi
19.03.2020
0
A+
A-

ALMANYA’NIN     Köln kentinde ‘Big Brother’ yarışması nedeniyle 6 Şubat’tan bu yana dış dünyadan izole bir hayat yaşayan 14 kadın ve erkek, yaklaşık üç aydır dünyayı sarsan koronavirüs salgınını yeni öğrendi.

Programın yapımcıları, ‘haber yasağı’ kuralını bozarak yarışmacıları salgın konusunda bilgilendirdi. Yarışma doktoru ve sunucusu camdan bir ekranın ardında hastalıkla ilgili bilgi verdi ve evdekilerin sorularını yanıtladı. Bu esnada yarışmacıların yakınlarından gelen mesajlar da okundu.

Gözyaşı döktüler, ekonomiyi merak ettiler

Yarışmacılar haberi şaşkınlıkla karşılarken, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bakıcı olarak çalışan bir yarışmacı, akciğer rahatsızlığı olan annesinin durumunu merak ettiği için gözyaşlarına boğuldu. Birkaç yarışmacının salgının ekonomiye etkisini sorguladığı görüldü.

Kanada’dakİler de SALGINI bİlmİyor

Çin, İtalya, İran ve İspanya’dan sonra salgından en çok etkilenen ülke olan Almanya’da şimdiye kadar 9 bin 360 kişide virüs saptandı, 26 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya genelinde ise 7 bin 954 kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı ise 198 bin 179’a yükseldi.

Öte yandan Kanada’da aynı yarışma için bir evde bulunan kadronun da salgından habersiz olduğu belirtildi.

Koronavirüse karşı Hollanda vatandaşının yaptığı stok şaşırttı

Koronavirüs Avrupa’da etkisini artırırken eve yapılan stoklarda ölçü bazen şaşabiliyor. Sosyal medyada paylaşılan bu video da durumu özetliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs son günlerde ilk görüldüğü yer olan Çin’de etkisini azaltırken Avrupa’da ise hızla artıyor. Virüsten en çok etkilenen İtalya’da vatandaşlar özel izinle sokağa çıkabiliyorlar.

EVİ MARKETE ÇEVİREN STOK

Sosyal medyada paylaşılan videoda Fas asıllı Hollanda vatandaşının olası bir karantina veya sokağa çıkma yasağına karşı evine yaptığı stok “pes” dedirtti. Öyle ki her üründen onlarca alan kişi evini adeta mini markete çevirdi.

MARKETLERDE YAĞMALAMAYI DURDURMA TAVSİYESİ

Hollanda Sağlık Bakanı Bruno Bruins da okulların tatil edilmesinin yanı sıra yerel saatle 18.00’den itibaren spor kulüpleri, kafe ve restoranların da kapatılacağını kaydetti.

Halka “marketlerde yağmalamayı durdurma” tavsiyesinde bulunan Bruins, tüm toplumun durumun kötüleşmesini engellemek için dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.