kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.952
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

“Trump Erdoğan’a Gülen’i iade edeceğini söylemedi”

“Trump Erdoğan’a Gülen’i iade edeceğini söylemedi”
18.12.2018
0
A+
A-

Beyaz Saray’dan bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade edeceklerine ilişkin bir beyanda bulunmadığını söyledi.

Ajansa ismini vermeden konuşan yetkili , “Başkan G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiğinde Gülen’in iade edileceği vaadinde bulunmadı” dedi.

Trump ve Erdoğan 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde bir araya gelmişti.

Pazar günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirvede Trump’ın Erdoğan’a “Gülen ve diğerlerinin iadesi için çalışıyoruz” dediğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump hakkında daha önce ‘Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı hafifletmek’ amacıyla Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyi düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Trump ise Gülen’in iadesinin “gündemlerinde olmadığını” kaydetmişti.

ÇAVUŞOĞLU: FBI, FETÖ İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FBI’ın, Gülen Yapılanması ile ilgili olarak yaklaşık 15 eyalette çok ciddi bir soruşturma yürüttüğünü de ifade etmişti.

Çavuşoğlu, “Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı. Böyle gelişmeler olduğunda da kamuoyuna bilgi veriyoruz” demişti.

ABD’de Türk iş adamı Ekim Alptekin’e ‘Gülen’in iadesi için komplo kurmak’ suçlaması

Pazartesi günü Gülen’in iadesiyle ilgili tartışmalarda yeni bir gelişme yaşandı.

Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in yargılandığı davada Flynn’in geçmişte birlikte iş yaptığı Bijan Rafiekian ve Ekim Alptekin, Türkiye hükümeti adına Fethullah Gülen’in iadesi için “komplo kurmak” ve “yabancı bir devlet adına kayıtdışı temsilci olarak hareket etmek” ile suçlandı.

İddianamede; Michael Flynn, Bijan Rafiekian ve Ekim Alptekin’in birlikte bir danışmanlık şirketini yönettikleri, Fethullah Gülen’i itibarsızlaştırarak onun Türkiye’ye iadesini sağlamak istedikleri ve Türkiye’nin bu lobicilik faaliyetlerindeki rolünü gizledikleri belirtiliyor.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Alptekin’in sözcüsü ise iş adamının daha önce düzenli olarak Türk hükümeti için çalışmadığını söylediğini hatırlattı, davada adı geçen diğer kişilerin “hikayelerini değiştirdiklerini” öne sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.