kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.326
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

AB’den sosyal medya devlerine uyarı: Yaptırım uygularız

AB’den sosyal medya devlerine uyarı: Yaptırım uygularız
11.07.2023
0
A+
A-

Avrupa Birliği (AB), 25 Ağustos’tan itibaren itaatsizliğe ve nefrete çağıran paylaşımları kaldırmayan sosyal medya ağlarına yaptırım uygulayacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, konuk olduğu Fransız kamu yayıncısı Franceinfo’da Fransa’da 27 Haziran’da 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan şiddet olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Breton, “Sosyal medya platformları, (Fransa’daki olaylarla ilgili) yeterince bir şey yapmadı, daha fazla yapmaları gerekecek.” ifadesini kullandı.

25 Ağustos’tan itibaren sosyal medya platformlarının AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) tabi olacağını anımsatan Breton, bu tarihten itibaren bu platformlara nefrete, itaatsizliğe, birisini öldürmeye veya araçları ateşe vermeye çağıran içerikleri anında kaldırma zorunluluğu getirileceğini ifade etti.

Breton, bu içerikleri kaldırmayan platformların cezalar alacağını vurgulayarak bu cezaların mali yaptırım veya AB topraklarında faaliyetlerini sona erdirme gibi adımları kapsayacağını söyledi.

DİJİTAL HİZMETLER YASASI

AB Komisyonu, nisanda, Dijital Hizmetler Yasası kapsamında, Avrupa’da faaliyet gösteren ve daha sert kurallar uygulanması kapsamına alınacak büyük dijital platform ve arama motorları listesini açıklamıştı.

Aralarında Apple, Facebook, Twitter’ın da olduğu toplam 19 platform yasa kapsamında yeni ve katı yükümlülüklere tabi tutulacak.

Bu platformların dezenformasyonu sınırlamaları, yasa dışı içeriği hızla kaldırmaları, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi korumaları, risk değerlendirmesi yapmaları gerektiğinin yanı sıra riskleri azaltmaya yönelik adım atmaları ve dış denetime tabi tutulmaları gibi kurallara uymaları gerekecek.

Kural ihlalinde bulunan dijital platformlara küresel cirolarının yüzde 6’sına ulaşan para cezaları uygulanabilecek. İhlallerin tekrarı durumunda söz konusu dijital platformların AB’deki faaliyetine son verilebilecek.

FRANSA’DAKİ PROTESTOLAR

Fransız polisi, 27 Haziran’da Nanterre’de 3 kişinin bulunduğu araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M’yi öldürmüştü.

Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Protestocular kolluk kuvvetlerine havai fişek fırlatmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.