kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
14°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Rüşvetten tutuklanan ve AP Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Kaili’nin evinden deste deste para çıktı

Rüşvetten tutuklanan ve AP Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Kaili’nin evinden deste deste para çıktı
14.12.2022
0
A+
A-

Belçika polisi, dün AP milletvekillerine ait 10 ofiste daha arama yaptı

Belçika polisi, Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) rüşvet skandalı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında görevden alınan AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili ve eski AP üyesi İtalyan parlamenter Pier Antonio Panzeri’nin evlerinden toplam 1,5 milyon eurodan fazla nakit bulunduğunu açıkladı.

Le Soir gazetesinin aktardığına göre, AP kararlarını etkilemek amacıyla Katar’dan yüklü miktarda rüşvet almakla suçlanan Kaili’nin evinde, Belçika polisinin yaptığı baskınlarda ciddi miktarda nakit para ele geçirildi.

Polis, Pier Panzeri’nin evinde de 600 bin euroya yakın nakit tespit etti. Rüşvet alınan nakit paranın kalanı Kaili’nin Brüksel’deki evi, erkek arkadaşı ve yardımcısı Francesco Giorgio’nun evi ve Kaili’nin babasının yanında çıktı. 

Kaili’nin avukatı suçlamaları reddetti

Rüşvet skandalının ortaya çıkmasının ardından Kaili’nin avukatları, suçlamaları reddetti. Avukat Michalis Dimitrakopoulos, “Müvekkilim suçlamaları reddediyor. Katar rüşvetiyle hiçbir ilgisi yok” dedi.

Belçika polisi, dün de AP milletvekillerine ait 10 ofiste daha arama yaptı.

AP’de bugün yapılan oylamada 625 üye, Kaili’nin görevden alınması yönünde oy kullandı. Sadece bir üye, “hayır” oyu kullanırken, iki üye de çekimser kaldı.

Cuma günü yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan altı şüpheli arasında bulunan Kaili, pazar günü tutuklanmıştı. Kaili ile birlikte tutuklanan zanlılara, “Suç örgütüne katılma, kara para aklama ve rüşvet alma” suçlamaları yöneltiliyor. Savcılık, Kaili ve diğer şüphelilerin AP’deki kararları, Katar lehine etkilemeye çalıştığını ve buna karşılık olarak da nakit para ve hediyeler aldıklarını iddia ediyor.

Avrupa Birliği genelinde Katar vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarının kolaylaştırılması planları ise, rüşvet iddialarının ardından rafa kaldırıldı. Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar yönetimi ise, rüşvet verdiği iddialarını reddediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.