kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3972
EURO
34,6310
STERLIN
40,5425
BITCOIN
$60.410
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Britanya Seçim Koordinasyonu: ”14 Mayıs ülke siyasal tarihinin en önemli seçimi”

Britanya Seçim Koordinasyonu: ”14 Mayıs ülke siyasal tarihinin en önemli seçimi”
03.04.2023
0
A+
A-

14 Mayıs günü yapılacak olan seçimlere ilişkin açıklama yapan Britanya Seçim Koordinasyonu, “Ülkemiz 14 Mayıs’ta siyasal tarihinin en önemli seçimini yapacak. Bu seçim karanlığa gömülmüş, yalnızlaşmış bir ülke mi, yarına umutla bakan, dünyayla uyumlu, hem içeride, hem de dışarıda birlikte yaşayabileceğimiz bir ülke mi tercihin yapılacağı bir seçim” ifadelerini kullandı.

Britanya Seçim Koordinasyonu, 14 Mayıs günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçim çalışmalarının startını verdi, halkları oy kullanmaya çağırdı. Koordinasyon adına yapılan açıklamayı Feyzullah Cinpolat okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SİYASAL TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ”

“Ülkemiz 14 Mayıs’ta siyasal tarihinin en önemli seçimini yapacak. Bu seçim karanlığa gömülmüş, yalnızlaşmış bir ülke mi, yarına umutla bakan, dünyayla uyumlu, hem içeride, hem de dışarıda birlikte yaşayabileceğimiz bir ülke mi tercihin yapılacağı bir seçim.

Anti -demokratik ve hukuk tanımaz sisteme karşı dünde olduğu gibi bugünde safımız belli. Buradan hareketle bugün safları sıklaştırmanın, mücadeleyi büyütmenin yaşamsal önem taşıdığı bir dönem. Vereceğimiz mücadele, ortaya koyacağımız dayanışma ile 15 Mayıs sabahına daha umutlu uyanacağız.

Bunu görüyoruz, buna inanarak mücadeleyi büyütüyoruz. İnsanımıza, halklarımıza; açlık, yoksulluk, işsizlik, katliamlar, savaşlar, yasaklar, tutsaklıkları yaşatıyorlar.. Depremde, yangında, selde, şantiyelerde, fabrikalarda, sokaklarda öldürüyorlar bizi. Öldürüyorlar ve bunu bize bir kader diye anlatmaya çalışıyorlar.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Yaşadıklarımız iktidarın gerici, ırkçı, asimilasyoncu, kara para ve ranta dayalı insanı ve doğayı yok sayan politik tercihlerinin sonucudur. Dün de böyleydi, bugün de böyle. Bu iktidardan ve türevlerinden tabii ki başka bir şey de beklemiyoruz. Onlar görevini yapıyor. Ama böyle devam etmeyecek. Onlar nasıl kendi görevlerini yerine getiriyor, bizler de üzerimize düşeni yapacağız.

Direneceğiz. Vaz geçmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Daha güzel günlere olan inançla mücadeleyi, birliği ve dayanışmayı büyüteceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; bunları birlik ve dayanışma ile aşarız … Önce: Birlik-Dayanışma-Kardeşlik… Sonra: Adalet-Özgürlük-Demokrasi..

Tüm ülke için Refah, huzur, mutluluk ancak o zaman ve bu şartlarda mümkün olabilir Ama tüm bu taleplerimiz Akp ve şürekâları gitmeden olmaz. Çünkü tüm sorunları bunlar yarattı, tüm sorunların nedeni kendileri. Ve biliyoruz ki; sorunun nedeni ve kaynağı olanlar, sorunları çözemez.

“DEMOKRASİ İLE FAŞİZM ARASINDA TERCİH YAPILACAK”

Hepimizin bildiği gibi, başta ülkemiz olmak üzere, yurt dışında yaşayan insanlarımızın da seçimlerde oy kullanacak olmaları nedeniyle; dünyanın dört bir yanında her inanç, aidiyet, sınıf ve ırktan halklarımız bu seçimin bir parçası, çıkacak sonucun belirleyicisi olacak. Bu seçim kazanılmış bir çok hakkımızın, evrensel değerlerin, hukuk, adalet, demokrasi, kadın ve insan haklarını savunanlar ve koruyanlarla, bu değerlere düşman, gerici, yobaz ve
ırkçı partiler ve yöneticileri arasında tercihte bulunacağımız bir seçim olacak.

Bu seçim; demokrasi-faşizm, hukuk-hukuksuzluk, özgürlük-yasak, refah-yoksulluk, umut-umutsuzluk arasında tercih yapacağımız bir seçim olacak. Bu seçim; yarına umutla bakan çocukların, yasama sevincini iliklerine kadar hisseden gençlerin, nu seçim; yaşam alanları daraltılmak, toplumdan ve toplumsal yaşamdan izole edilmek istenen, insanca yaşamları Taliban kafalılarca pazarlık konusu edilen kadınlarımızın varlık-yokluk seçimi.

Yerinden yurdundan sürülen mültecilerin, iliklerine kadar sömürülen çocuk işçilerin, çocuk gelinlerin, sokakta katledilen kadınların seçimi. Bu seçim silahlarla abluka altına alınan şehirlerimizde , cenazelerimizin yerlerde günlerce kaldığı , tankların arkasında sürüklendiği faşist sisteme karşı bir seçim ,bu seçim kendinden başka herkese düşman olan tek adam rejiminin siyasi görüşleri nedeniyle tutsak ettikleri insanlarımızın özgürlük mücadelesi seçimi.

“MÜCADELEYİ HEP BERABER BÜYÜTECEĞİZ”

Bu seçim yeniden ve hep birlikte inşa edeceğimiz demokratik, laik, eşit, çağdaş ve hukuka bağlı bir ülke özlemimizi gerçek edeceğimiz günlerin müjdecisi bir seçim. Bu mücadeleyi hep beraber büyüteceğiz .

1-21. Yüzyılda ülkedeki her inancın olması gerektiği gibi , Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin lütuf olarak değil insan haklarının gereği olarak karşılanması gerekmektedir.

2-Türkiye’nin çok kimlikli çok kültürlü , çok dilli ve çok inançlı yapısını kapsayıcı olarak eşit ve adil bir anayasa düzenlemesi yapılmalıdır. Evrensel hukuk kuralları gereği bu bir zorunluluktur.

3-Devlet eliyle yapımına teşvik edilen ve politik olan Kadına yönelik şiddetin , bir an önce yasal ve uygulanan cezalarla engellenmesi, ayrıca kadına yönelik şiddeti engellemede çok önemli yeri olan İstanbul Sözleşmesinin tekrar ivedilikle yürürlüğe geçirilmesi gerekmektedir.

4-Din kisvesi altında yapılan çocuk istismarı fetvalarının bir an önce durdurulması , cemaatlere ve Türk milliyetçi kurumlara verilen çocukların yakın akrabalarına teslim edilmesi gerekmektedir .

5-Türkiye’nin Suriye ve Irak’a yönelik askeri operasyonları bir an önce sonlandırılmalı ,Faşist devletin Kürt halkına yönelik saldırgan , baskıcı ve katletme üzerine kurulu politikaları bir an önce terkedilmelidir.

“ÜÇÜNCÜ YOL VAR”

Türkiye halklarını, ezilen, sömürülen, katledilen, yok sayılan insanlarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi görmezden gelen sisteme karşı; ranta, talana, inkara, asimilasyona, etnik kökenlere karşı ırkçı saldırılara , anti demokratik uygulamalara, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen; başını gerici, ırkçı, faşist, AKP-MHP’nin çektiği, Talibancı ittifaka karşı; hayır üçüncü yol var, üçüncü yol emek ve özgürlük ittifakı diyoruz.

Bizler Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, Britanya Seçim Koordinasyonu olarak bu bilinçle hareket edecek, bu bilinçle alanlarda olacağız. Seçim gününe kadar bu çalışmaları ve mücadeleyi sizlerle birlikte örecek, birlikte büyüteceğiz. İşte bizler de bunları bilerek çıkacağız sokağa, bunları bilerek ulaşacağız insanlarımıza, bunları bilerek hep beraber mücadelemizi çoğaltıp büyüyerek, gideceğiz seçim sandıklarına.

Eşit, özgür demokratik, adil bir yaşam talebimiz. Bunu hep birlikte başaracağız. 15 Mayıs sabahında ülkemizin ve yurtdışında yaşayan insanlarımızın derin bir nefes alarak, yarınlara daha umutlu bakacağına olan inançla tüm dostlarımızın Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yanında olacağına inanıyor Britanya Seçim Koordinasyonu olarak hepinizi sevgi, saygı ve en derin devrimci duygularımızla selamlıyoruz.”

“SAFLARI SIKLAŞTIRMANIN ÖNEM TAŞIDIĞI DÖNEMDEYİZ”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Osman Baydemir ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz 14 Mayıs’ta siyasal tarihin en önemli seçimini yapacak. Bu seçim karanlığa gömülmüş, yalnızlaşmış bir ülke mi? Yarına umutla bakan, dünyayla umutlu hem içeride hem de dışarıda birlikte yaşayabileceğimiz bir ülke mi tercihi yapılacak bir seçimdir. Anti demokratik hukuk tanımaz sisteme karşı dün de olduğu gibi bugün de safımız belli.

Bundan hareketle bugün safları sıklaştırmanın, mücadeleyi büyütmenin, yaşamsal önem taştığı bir dönemdeyiz. Vereceğimiz mücadele, ortaya koyacağımız dayanışma ile 15 Mayıs sabahına daha umutlu uyanacağız. Bunu görüyoruz. Buna inanarak mücadeleyi büyütüyoruz. İnsanlarımıza, halkımıza açlık, yoksulluk, işsizlik, katliamlar, savaşlar, yasaklar yasaklar tutsakları yaşatıyorlar. Depremde, yangında, selde, şantiyelerde, fabrikada, sokaklarda
öldürüyorlar bizi. Öldürüyorlar ve bunu bize bir kader diye anlatmaya çalışıyorlar. Yaşadıklarımız iktidarın geçici, gerici, ırkçı, asimilasyoncu, kara para ve ranta dayalı insani ve doğayı yok sayan politik terhislerinin sonucudur.

Dün de böyleydi, bugün de böyle. Yaşadıklarımız iktidarın gerici, ırkçı, asimilasyoncu, kara para, ranta dayalı
İnsanı ve doğayı yok sayan, politik tercihlerinin sonucudur. Burayı iki defa okur, kusura bakmayın. bu iktidardan ve türevlerinden tabii ki başka bir şey bekleyemeyiz. Onlar görevlerini yapıyorlar. Ama böyle devam etmeyecek.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.