kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
34,7648
STERLIN
40,6408
BITCOIN
$61.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Fahri Zihni CTCA başkanlığı görevinden ayrıldı 

Fahri Zihni CTCA başkanlığı görevinden ayrıldı 
03.04.2023
0
A+
A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA UK) başkanı Fahri Zihni, görevinden ayrıldığını duyurdu. 

Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen genel kurulda, Fahri Zihni 24 oy alan Ayşe Osman’ı bir oyla geride bırakmıştı ve 1983’te kurulan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin 14. başkanlığına getirilmiştir.

2 Nisan Pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun yıllar üstlendiği Ambargoculular  ve Konsey’in başkanlığından ayrıldığını açıkladı. 

Zihni şu açıklamayı yaptı: 

‘‘Birçoğunuzun farkında olacağı gibi, uzun bir süredir, 2010’dan itibaren Ambargolular’ın Haznedarı ve Başkanı olarak hizmet verdim. Sadece 2013-15 arasında 18 aylık bir ara vermiştim. Bu benim için hayat değiştiren bir 12 yıl oldu ve eminim Ambargoed’da benzer pozisyonlarda olan birçok meslektaşım bana katılıyor. 

Bir süre önce, mevcut görevlerinden ayrılma isteklerini dile getiren Sekreter Muhsin Mustafa ve Sayman James Clements ile birlikte başkanlık görevimden emekli olma zamanının geldiğine karar verdim. Üç hafta önce zaten görevlerimi meslektaşlarıma devretmiştim. Bu, yeni fikirlere ve enerjiye sahip yeni insanlara Ambargoluları sürmek için bir fırsat verecektir.

Bu vesileyle, Kuzey Kıbrıs ve İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin ve Kuzey Kıbrıs’taki İngiliz gurbetçilerin insan haklarını savunmak için bu süre zarfında projelerimizin başarısına inanılmaz katkı sağlayan onlarca kişiye teşekkür etmek istiyorum. Bu katkıda bulunanlar arasında açıkça Ambargoed! ama aynı zamanda dünyanın birçok yerinden bireysel olarak veya diğer Sivil Toplum Örgütlerinin üyeleri olarak diğerleri. Bu çok büyük bir liste olacağı için isimlerini listelemeye bile başlamayacağım ve oldukça yanlış olacak bazı hayati isimleri dışarıda bırakmak zorundayım.

Birçoğunuz geçen yıl CTCA Başkanı seçildiğimin de haberdarsınız. Bu, kendime ve yeni ekibime üye 20 harika Kıbrıs Türk Derneği’nin işleyişini anlama ve katkıda bulunma fırsatı bulduğum, gerçekten heyecan verici ve ödüllendirici bir roldü. Hayatlarını gerçekten başkalarına yardım etmeye adamış insanlar tarafından yönetilirler. Hayran kalacak çok şey var. Yaşlı insanlar da dahil olmak üzere topluluğumuzdaki ihtiyaç sahipleri için çok şey yapıyorlar ve çocuklarımızın eğitim ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve genel destek sağlıyorlar.

Ne yazık ki sağlık nedenlerinden dolayı ben de CTCA’yı ekipteki meslektaşlarımın yetenekli ellerine bırakmak zorunda kaldım. Sağlık sorunlarım kesinlikle ciddi değil ama Londra’dan çok uzakta yaşadığım için sık seyahat etmek benim için biraz zorlaştı.’’

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.