kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
STERLIN
40,8734
BITCOIN
$64.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Türkiye seçimleri için Londralılar ne dedi?

Türkiye seçimleri için Londralılar ne dedi?
07.06.2018
0
A+
A-

 

YAKLAŞAN 24 Haziran seçimlerinde Türkiye’de yaşayanlar gibi yurtdışında yaşayan vatandaşlar da oy kullanmaya hazırlanıyor. İki turda belirlenecek Cumhurbaşkanlığı için de kıyasıya bir rekabet yaşanacağı tahmin edilen seçim sonuçlarının ne olabileceğini, bu hafta sizler için Londralılara sorduk. Sorduğumuz sorular ile hem Türkiye’deki siyasileri hem de ekonomiyi değerlendiren Londralılardan konu hakkında ilginç cevaplar aldık.

Mustafa Kemal

24 Haziran gerçekleşecek olan seçimlerde huzurun kazanmasını istiyorum, millet kavga etmesin, fakirler yiyecek ekmek bulsun, birlik ve bir düzen olsun istiyorum. Dış ülkelerle olan ilişkilerimiz daha iyi olmalı. Sonuç olarak herkes birbirini sevsin, fakirlerin karnı doysun ve askerlerimize kuvvet diliyorum.

Rıza Altun

Normal şartlar altında bir seçim olursa, çalmadan çırpmadan bir seçim gerçekleşirse eğer, Muharrem İnce’nin ikinci turda kazanacağını düşünüyorum. Fakat taşıma oy sisteminden dolayı biraz şüpheliyim, yine çalıp çırpmaları çok yüksek bir ihtimal. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesinlikle ikinci tura gidileceğini düşünüyorum, bu düşüncem taşıma sisteminden dolayı kaynaklanıyor. TL’nin değer kaybetmesi bizleri de etkiledi elbette, özellikle ticari açıdan. Örneğin biz plastiği Türkiye’den getiriyoruz ve oradaki satıcılar zam yapmak istiyor. Bizlere dolar yükseldi söyleniyor fakat pound da yükseldi ona karşılık, ama dolar yükseldi diye bizim aldığımız ürünlere yüzde 10 zam yapılacak.

 

Hanifi Berk

24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin başarılı bir sonuç elde edeceğini düşünüyorum, bugüne kadar farklı adaylar olmuştur fakat şu an Muharrem İnce çok iddialı bir aday. Muharrem İnce’yi destekleyen çok sayıda vatandaşımız bulunmakta, kendisi herkesi hoşgörü ile karşılıyor ve “Kim olursan ol gel” diyor. Bu yüzden AKP’nin bu sefer başarılı olacağını sanmıyorum, CHP’nin başarılı olacağını umut ediyorum. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçiminde umudumuz birinci turdan zafer kazanmaktır. TL’deki değer kaybı elbette hepimizi etkiledi, burada yaşıyoruz fakat ticari olarak herkes etkileniyor.

Memiş Şenpalik

Mevcut seçim akışına bakınca Muharrem İnce’nin önde olduğunu düşünüyorum, durumları inceleyince İnce’nin kazanacağını görmekteyiz. Fakat eğer durumlar değişmezse ve Recep Tayyip Erdoğan oy çalmazsa, Muharrem İnce kazanacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda tamamlanacağını düşünmüyorum, kesinlikle ikinci tura gidilecek. Birinci turda her hangi bir adayın çoğunluk bir oy oranı alacağını düşünmüyorum, her şey ikinci turda beli olacak.  TL’nin değer kaybetmesi bizi etkilemedi ama Türkiye’deki esnaf için birçok olumsuz etkiler yaratmıştır, çoğu esnaflar etkilenip iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı.

Mehmet Koç

Londra’daki izlemlerle ilişkin, şu an Türkiye’de iktidarda olan AKP’nin burada pek güçlü olmadığını görmekteyiz. Kişisel izlemlerime göre, CHP’nin şimdiye kadar çıkardığı en iyi aday Muharrem İnce. Türkiye’de olduğu gibi, Muharrem İnce Londra’da da rüzgarı arkasına aldı. Şu an iktidarda olan AKP’nin artık ülkeye daha fazla zarar vermemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Neticede, Muharrem İnce’nin Türkiye için uygun bir Cumhurbaşkanı olacağını düşünmekteyim ve ikinci tura gidilecek. Birinci turda bütün partiler iyi bir oy oranı alacaktır bu yüzden sonuç ancak ikinci turda netleşecek. Ayrıca son dönemde özellikle Kılıçdaroğlu iyi bir strateji uyguladı, gerek 15 milletvekillin gönderilmesi ve diğer partilerle birlikte ortak tavır sergilemesi yapabileceği en güzel şeydi. TL’nin değer kaybı ve poundun değer kazanması Türkiye ekonomisi için ciddi bir zarardır. Avrupa’da yaşayan insanlarımız kendi yönünde iyi olarak yorumlayabilir bu durumu fakat Türkiye’de hepimizin yakını ve ailesi bulunmakta ve onları ciddi zorluklar yaşamakta. Ülke ekonomisi kötüye gidiyor ve bu iktidar bu ülkeyi yönetemiyor.

Ali Bey

Türkiye’nin durumu şu an çok kötü ve karanlık bir çöküntüye giriyor. Ekonomi tamamen çöktü, Recep Tayyip Erdoğan 16 yıl boyunca insan halkları ve demokrasi diye bir şey bırakmadı. İnsanların yaşam halkları ellerinden alındı. Bu seçimlerde insan halkları ve demokrasiyi savunan birisinin başa gelmesini istiyorum, çünkü Türkiye’de insan halkları ihlal ediliyor ve ekonomi çok kötü durumda. Din aracılığıyla insanlar korkutuluyor, kandırılıyor ve insanların özgürlükleri elden alınıyor. Sözde özgür ve adaletli bir devlet diyorlar fakat ülkede bu değerler artık yok oldu, örneğin bütün televizyon kanalları rehin alındı ve ifade özgürlüğü kısıtlanıyor. Ekonomik açıdan ise Türkiye’deki insanlar gittikçe fakirleşiyor. Türkiye’de, durmadan faiz lobisine hizmet ediliyor.

Fatma Hanım

Türkiye’mizin gidişatı belirsiz, fakir insanlar gün geçtikçe artıyor ve yaşam derdine düşüyor. Başkaları bizim memleketimize getirildi fakat bizim kendi çocuklarımız okullarını bitirdi ve işsiz. Burada yaşadığım için dövizdeki yükseliş bizi etkilemiyor, buradaki sistem bize gereken desteği sunuyor zaten. Buradaki devletin işi gücü rast gelsin, devlet bize bakıyor. Ben oldum olalı CHP’liyim ve 24 Haziran’daki seçim sonuçlarının Türkiye’miz için hayırlı olmasını dillerim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.